ΚΥΡΙΑΚΟΣ: "Μπήκαν οι καρδιές στις θέσεις τους"

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ και την συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου αναφέρθηκε στην πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά:

Για το ματς.. "Το πρώτο ημίχρονο ήμασταν αγνώριστοι προς το χειρότερο. Ζύγιζαν 1000 κιλά τα πόδια όπως είπε εύστοχα ο προπονητής. Στο δεύτερο μέρος βγάλαμε τις αρετές που μας χαρακτηρίζουν με εφαλτήριο την επέμβαση του Πάμπλο και μετά το γκολ του Φλοριάν. Και μπήκαν οι καρδιές στις θέσεις τους. Μετά δεν μπορούσε να χαθεί το εισιτήριο και το δείξαμε με την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Μας άξιζε να πάρουμε το εισιτήριο με μία δεύτερη νίκη..

Για την πρόκριση στον τελικό... "Απέχουμε ένα 90λεπτο από ένα τρόπαιο. Θα κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε. Είμαστε 12 χρόνια χωρίς τελικό. Είναι πολλά χρονιά. Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που είτε στο πρωτάθλημα είτε στο Κύπελλο κάποιος λεπτομέρειες δεν μας επέτρεψαν να φτάσουμε σε ένα τίτλο στο πρωτάθλημα ή σε τελικό στο Κύπελλο. Αποκλειστήκαμε διαδοχικά από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια χωρίς καν να έχουμε ηττηθεί, χάρις στα εκτός έδρας γκολ στο ένα και στα πέναλτι από την Ομόνοια. Για αυτό και όλη αυτή η χαρά στο οικοδόμημα της ομάδας. Έχουμε ακόμα να ασχοληθούμε μέχρι τις 16 του Μάη. Τα οργανωτικά θέματα θα τα δούμε από Δευτέρα".

Για το πρωτάθλημα... "Τώρα Θα γυρίσουμε σελίδα, δεν έχουμε χρόνο για πανηγυρισμούς και οτιδήποτε που θα μας αποπροσανατολίσει. Έχουμε να κάνουμε κάποια πράγματα στο πρωτάθλημα, να εξασφαλίσουμε την έξοδο στην Ευρώπη και μέσω του πρωταθλήματος και στην συνέχεια να αφοσιωθούμε στον τελικό. Είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με το παιχνίδι της Κυριακής".

"Ήταν μια μέρα που την χαρήκαμε όλοι. Ήταν μια μέρα που άξιζε και ο κόσμος και η ομάδα και η Λάρνακα όμως από σήμερα σκεφτόμαστε την Ομόνοια. Δεν επιτρέπεται να εφησυχαστούμε από την πορεία που έχει ο αντίπαλος. Περιμένουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας που πρέπει να παρουσιαστούμε σωστοί και περιμένουμε στο τέλος της αγωνιστικής μέρας να δούμε αν θα έχουμε εξασφαλίσει το εισιτήριο της Ευρώπης. Να ξεγνοιάσει η ομάδα για να μπορεί να προετοιμαστεί απρόσκοπτα για τον τελικό".

Το ότι θα ξέρουν το αποτέλεσμα της ΑΕΛ... "Για εμάς ο στόχος δεν αλλάζει"

Για τον κόσμο στην Αρένα με την Ομόνοια... "Περιμένουμε τον κόσμο. Ήταν συγκλονιστική η στήριξη τους και μας έσπρωξε στον τελικό. Το ίδιο θέλουμε την Κυριακή. Βάλαμε χαμηλή τιμή στο εισιτήριο για να έρθουν να τους χειροκροτήσουν και να τους βοηθήσουν να πετύχουν τον στόχο και στο πρωτάθλημα".

Για τα αγωνιστικά νέα... "Περισσότερα θα ξερουμε στη μία και μοναδική προπόνηση που θα γίνει το Σάββατο. Ο Μουρίγιο είχε ένα πρόβλημα πριν την έναρξη του αγώνα. Θα δούμε τον Μουρίγιο για τα επόμενα παιχνίδια. Σήμερα είχαμε αποθεραπεία, αύριο θα υπάρχει ρεπό και θα υπάρχει προπόνηση την Κυριακή".

Για τον τελικό του μπάσκετ... "Σήμερα έχουμε το πρώτο ραντεβού στις 19:30 για τον τελικό του πρωταθλήματος. Το αξίζει αυτή η ομάδα. Τεχνική ηγεσία και καλαθοσφαιριστές αξίζουν την στήριξη από τον κόσμο για να κάνουν το πρώτο βήμα από τα τρία που θέλουν. Είμαστε αισιόδοξοι. Μας έχουν καλομάθει όλα τα αθλήματα.. Αυτό το άθλημα κι αν μας έχει καλομάθει με τις πορείες που κάνει και τους τίτλους που προσθέτει".