Επιστροφή Γκαστόν, ξανά κορυφή! (Φώτος)

Ένα τυχερό γκολ από τον Γκαστόν Σανγκόι ήταν αρκετό για τον Απόλλωνα για να επιστρέψει στις νίκες και την κορυφή του πρωταθλήματος. Οι «γαλάζιοι» υποδέχθηκαν την ΑΕΚ και με γκολ του Αργεντινού στο 57’ που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά την τιμωρία του, επικράτησαν με 1-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια, επανήλθαν στην πρώτη θέση.

Οι επιλογές του Αντόνε

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Βάλε, δεξί μπακ ο Στυλιανού, αριστερό μπακ ο Λόπες και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ουόν και Μερκής. Αμυντικά χαφ οι Χαμντανί και Στογιάνοβιτς, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μεριέμ, στις πτέρυγες οι Παπουλής και Σανγκόι και ο Γκιέ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ επιλέχθηκε ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Ορτίθ, αριστερό μπακ ο Χαραλάμπους και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Μουρίγιο. Αμυντικό χαφ ο Σκοπελίτης, δημιουργικά χαφ οι Μπόλιεβιτς και Λαρένα, έξω δεξιά ο Μοντέιρο, έξω αριστερά ο Βάντερ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μυτίδης.

Παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάσεις

Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν και να ψάξουν το γκολ, χωρίς ωστόσο να παίρνουν μεγάλα ρίσκα στο παιχνίδι τους. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απειλήσει με κάποια στημένα, χωρίς αποτέλεσμα ενώ η ΑΕΚ περισσότερο έδειχνε διάθεση να… χτυπήσει στην ταχύτητα, με τους ακραίους Βάντερ και Μοντέιρο.

Στο απόλυτο μηδέν

Η πρώτη σχετικά αξιόλογη φάση ήρθε στο 34’ για λογαριασμό του Απόλλωνα όταν ο Γκιέ έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, όμως το γυριστό του έφυγε έξω. Σταδιακά η ΑΕΚ άρχισε να κρατά περισσότερο μπάλα και να ισορροπεί την κατοχή, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο απολύτως δίκαιο 0-0.

Δοκάρι ο Παπουλής

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 53’ και ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Φώτης Παπουλής από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το ωραίο πλασέ, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Τόνιο ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει κίνηση για να αποσοβήσει το κίνδυνο. Το παιχνίδι παρέμεινε χωρίς σκορ.

Γκολ από... σπόντα ο Γκαστόν!

Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την υπεροχή και μετά το δοκάρι, κατάφερε να φτάσει και στο πολυπόθητο γκολ. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 57’, ο Σανγκόι πήρε την μπάλα από τον Στογιάνοβιτς και προσπάθησε να επιχειρήσει την σέντρα, η μπάλα χτύπησε στον Ορτίθ και πήρε πορεία προς την εστία, με τον Τόνιο να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να σώσει την κατάσταση, κάτι που έφερε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ με 1-0.

Αντίδραση και ευκαιρίες

Από το γκολ του Απόλλωνα και έπειτα, η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική και απείλησε με ισοφάριση. Αρχικά στο 61’ με τον Χαραλάμπους, στην συνέχεια με διπλή φάση με τους Μυτίδη και Εγγλέζου στο 69’ και τέλος με τον Λάρένα στο 73’, όμως το σουτ του απέκρουσε ο Βάλε. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Απόλωνα να φτάνει στην νίκη και να επιστρέφει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Στυλιανού, Ν. Λόπες, Ουόν, Μερκής, Χαμντανί, Στογιάνοβιτς (68'Ρόσα), Μεριέμ (71'Γκουγιόν), Σανγκόι (63'Χ. Λόπες), Παπουλής, Γκιέ

AEK: Τόνιο, Μουρίγιο, Καταλά, Ορτίθ, Χαραλάμπους (65Έγγλέζου), Σκοπελίτης (82' Παύλου), Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Μοντέιρο, Βάντερ (66'Βάντερ), Μυτίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουόν, Μερκής - Καταλά, Σκοπελίτης, Βάντερ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Νίκο Εγγλέζου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Κώστας Ψευδιώτης και δεύτερος ο Λοΐζος Παναγιώτου.

*Σε δύο παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ μετρά ισάριθμες νίκες κόντρα στον Απόλλωνα με σκορ 5-2 εκτός και 3-1 εντός.