Συνθηκολόγηση ξεγνοιασιάς... (φώτος)

Τον προγραμματισμό της νέας περιόδου μπορούν να σκέφτονται ΑΕΛ και Άρης έστω αν απομένουν εφτά ακόμη αγωνιστικές.  Οι συμπολίτισσες ομάδες συνθηκολόγησαν 2-2 και μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Η «γαλαζοκίτρινοι» μέσα σ' ένα 2λεπτο (12' - 14') προηγήθηκαν χάρη σε γκολ των Αγκάνοβιτς και Πίεχ, ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία» ισοφάρισε με τους Μπόνιφεϊς στο 35' και 55' Μαραγκουδάκη. 

Αναγνωριστικό πρώτο 5λεπτο...
Δίχως κάτι το ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο 5λέπτο της αναμέτρησης. Οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου αναχαιτίζοντας τις επιθετικές προσπάθειες η μία της άλλης. Ό,τι καλύτερο ήταν ένα καλό σουτ του Κουταντέρ και δυο κερδισμένα κόρνερ του Άρη. 

1-0 στο 12' με Αγκάνοβιτς
Στην πρώτη καλή της επιθετική προσπάθεια στο 12' η ΑΕΛ κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ με τον Αγκάνοβιτς με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουταντέρ. 

2-0 μέσα σε δυο λεπτά!
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Αρκάδιους Πίεχ με ωραίο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0 και οικοδόμησε νωρίς τις βάσεις για μια εύκολη νίκη. Αυτό ήταν το 8ο γκολ του Πολωνού επιθετικού στο πρωτάθλημα και πλέον μαζί με τον Σαρδινέρο είναι οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΛ. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως με την 7η του σερί επαφή με τα δίκτυα ισοφάρισε και το ρεκόρ του επιθετικού του ΑΠΟΕΛ, Καβενάγκι. 

Διαμαρτυρίες για πέναλτι...
Σε μια φάση που θα συζητηθεί, στο 24' ο Μαραγκουδάκης κτύπησε την μπάλα με το χέρι και οι της ΑΕΛ ζήτησαν έντονα πέναλτι. Ενώ αρχικά ο Δημήτρης Μασιάς έδειξε πρόθεση να σφυρίξει την παράβαση, τελικά άλλαξε γνώμη και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Το αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης απώλεσε την πρώτη του καλή ευκαιρία με τον Πρεντέσκου από πλεονεκτική θέση να μην καταφέρνει να βρει στόχο.  

Μείωση του σκορ με Μπονιφέις...
Παρόλο που η ΑΕΛ έδειχνε να διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ της προβάδισμα, ήρθε στο 35' η μείωση του σκορ από τον Άρη δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μετά από μελέ και αδράνεια της άμυνας των γαλαζοκιτρίνων ο Μπόνιφεις από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-1. 

Καλύτερος ρυθμός, τεράστια ευκαιρία του Άρη για την ισοφάριση 
Η μείωση του σκορ έφερε τις δυο ομάδες να δίνουν ένα πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Μάλιστα, στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα ο Άρη απώλεσε τεράστια ευκαιρία με τον Κύπρου για να πετύχει την ισοφάριση όμως ο Ντεγκρά εντυπωσιακά του είπε όχι. Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι γηπεδουχοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 2-1. 

Κεφάλια Σιέλη, σε ετοιμότητα ο Νουρεντινόφσκι...
Πιο δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη και με την συμπλήρωση των πρώτου λεπτού δημιούργησαν καλή ευκαιρία για να πετύχουν τρίτο γκολ. Ο Σιέλης σε μια από τις προωθήσεις του έκανε την κεφαλιά όμως ο Νουρέντινόσφσκι ήταν σε ετοιμότητα και έδειξε σε κόρνερ. Ένα κόρνερ που στην συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο. 

2-2 στο 55' με Μαραγκουδάκη...
Η επιμονή του Άρη απέφερε καρπούς αφού στο 55'  πέτυχε την ισοφάριση με τον Μαραγκαδάκη. Σε μια ωραία συνεργασία με τον Κύπρου ο Ελλαδίτης επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Ντεγκρά και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Καλή ευκαιρία με Μπόνιφεις και σταδιακή πτώση ρυθμού...
Ο Άρης μετά την ισοφάριση δημιούργησε ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Μπόνιφεις να μην μπορεί να νικήσει από κοντά με κεφαλιά τον Ντεγκρά. Από κει και πέρα σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις δυο ομάδες να πραγματοποιούν ημιτελείς ακίνδυνες προσπάθειές.  

Ικανοποίηση και 2-2 μέχρι το τέλος...
Αμφότερες δημιούργησαν κάποιες φάσεις για να πάρουν τη νίκη ωστόσο σαν... γενική εικόνα έδειξαν ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα.  Η ώρα πέρασε και το τελικό σφύριγμα τις βρήκε να μοιράζουν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 2-2. 

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Σιέλης (67' Στεπάνοβιτς), Κουταντέρ, Μέσκα (60' Οχένε), Αιρόσα, Πίεχ, Αντράντε, Σοάρες, Σαρδινέρο, Αγκάνοβιτς 

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Κύπρου (85' Παχίπης), Μποργκ, Μαραγκουδάκης, Ευσταθίου, Πρεντέσκου, Αουρέλιο, Χριστοφόρου, Οζίας, Μπόνιφεις (76' Ράνος), Γκούμπερατς (64' Ράντι)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  - / Κύπρου, Πρεντέσκου

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Μασιά με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Αθηνόδωρο Ιωάννου. 

*Τρίτο γκολ για τον Αγκάνοβιτς στο φετινό πρωτάθλημα. Στα 8 έφτασε ο Πίεχ οποίος σκόραρε για 7ο σερί παιχνίδι και έπιασε το φετινό ρεκόρ του Καβενάγκι. 

*Tα έξι γκολ έφτασε ο Μπόνιφεις για λογαριασμό του Άρη. Τα 8 ο Μαραγκουδάκης. 

*Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δυο ομάδες μετράνε από μια νίκη. 1-2 ο Άρης για την 8η αγωνιστική και 0-1 η ΑΕΛ για την 21η.