Μπορεί το δείγμα ποσοτικά και ποιοτικά να είναι μικρό, αλλά η νέα ΑΕΛ έχει δείξει τα πρώτα της σημάδια.
St. Joseph’s (δύο φορές) και Progres (μια φορά), δεν είναι ομάδες με ιδιαίτερη ποιότητα αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι σε 270 αγωνιστικά λεπτά, η εστία της ΑΕΛ παραμένει… λευκή.
4-0 εκτός και 6-0 εντός με την ομάδα του Γιβραλτάρ και 1-0 εκτός με την ομάδα από το Λουξεμβούργο, η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ μετρά αισίως 11 γκολ υπέρ και 0 κατά!
Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο φανερώνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον Πορτογάλο τεχνικό στο ανασταλτικό κομμάτι, το οποίο ξεκινά από τον σέντερ φορ και τελειώνει στον τερματοφύλακα.
Όσο περνούν τα παιχνίδια και οι αντίπαλοι, ο βαθμός δυσκολίας θα αυξάνεται. Θα έρθει η στιγμή που θα δεχθεί γκολ ωστόσο θα έρθει και η στιγμή που θα χρειαστεί η ανασταλτική λειτουργία για να εξασφαλιστεί μια πρόκριση. Και η φετινή ΑΕΛ, δείχνει ικανή να το πετύχει.