ΑΦΙΕΡΩΜΑ σε Σχρανζ-Γκοντάλ/ "Εξωπραγματικοί εορτασμοί-Η Λεμεσός στις φλόγες"

Αφιέρωμα στους... Κυπελλούχους Ιβάν Σχρανζ και Μπόρις Γκοντάλ  ετοίμασε η Σλοβάκικη ιστοσελίδα sport.aktuality.sk.

Οι Σλοβάκοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ που αποκτήθηκαν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και βοήθησαν στην εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

ΙΒΑΝ ΣΧΡΑΝΖ:

"Οι εορτασμοί ήταν σπουδαίοι και έφτασαν μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ. Ήταν μια μεγάλη γιορτή. Ήταν φανταστικά. Όταν επιστρέψαμε στη Λεμεσό μας περίμεναν πλήθος ανθρώπων με φωτοβολίδες. Πριν από το παιχνίδι έκλεισαν οι δρόμοι, μετά τον αγώνα η Λεμεσός ήταν μέσα στις φλόγες.

Έχουμε εξασφαλίσει θέση στο Europa League. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Το Κύπελλο επίσης ήταν ένας μεγάλος στόχος για μας.

Ήταν τεράστια αλλαγή για μένα. Το πρωτάθλημα, ο καιρός και ο τρόπος ζωής. Στη Κύπρο μπήκα κατευθείαν στα βαθιά. Ελπίζω στη νέα σεζόν να συνεχίσω με αυτοπεποίθηση. Έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα χάρις στον Μπορίς Γκοντάλ ο οποίος ήταν ήδη 3 εβδομάδες στην ομάδα.

Είναι διαφορετικό το Κυπριακό πρωτάθλημα από Τσεχία και Σλοβακία. Υπάρχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές με ατομική ποιότητα. Υπάρχουν Βραζιλιάνοι, Ισπανοί και Πορτογάλοι.

Μας αρέσει ο καιρός. Όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο πάντα κάτι οργανώνουμε, θα πάμε για φαγητό ή για καφέ ή θα πάμε στην παραλία. Η Λεμεσός είναι παραθαλάσσια πόλη με όμορφες παραλίες. Έχει ότι χρειάζεται κάποιος, σε βολική τοποθεσία. Οι άνθρωποι είναι ωραίοι, φιλικοί και χαλαροί".

ΜΠΟΡΙΣ ΓΚΟΝΤΑΛ:

"Είναι αλήθεια ότι η Trnava δεν έχει βιώσει παρόμοια επιτυχία εδώ και χρόνια. Όλα άλλαξαν με την άφιξη ενός νέου προπονητή, αλλά ο στόχος δεν ήταν να κερδίσει τον τίτλο. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στη Λεμεσό.

Θέλαμε να πάμε στην Ευρώπη, αλλά το Κύπελλο ήταν ο... μυστικός μας στόχος. Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία για αυτό το σωματείο.

Οι εορτασμοί ήταν εξωπραγματικοί, φτάσαμε στην πόλη γύρω στα μεσάνυχτα και η Λεμεσός έμοιαζε να καίγεται. Παντού υπήρχαν οπαδοί, φωτοβολίδες και όλοι περίμεναν να γιορτάσουμε την επιτυχία.

Είχα συμμετοχές και αν κάτι πήγε στραβά, ήταν οι κίτρινες κάρτες και κάποιοι τραυματισμοί. Όταν νιώθαμε ότι το Κύπελλο ήταν κοντά, είχαμε επικεντρωθεί σε αυτό για τις τελευταίες εβδομάδες".