Ο Κάρλος που ΔΕΝ είναι... αίνιγμα

Με την απόκτηση του Λουίς Κάρλος, η ΑΕΛ έκανε… σεφτέ στην μεταγραφική ενίσχυση της επόμενης χρονιάς.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν με την φανέλα της Αλκής, όντας ο βασικός πρωταγωνιστής στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η «αθάνατη» για παραμονή στην Α’ Κατηγορία, την οποία έχασε στο τελευταίο… σουτ του πρωταθλήματος.

Όντας ποδοσφαιριστής που είχαμε φέτος στο πρωτάθλημά μας, δεν αποτελεί… ερωτηματικό αλλά ανοικτό βιβλίο ως προς τα χαρακτηριστικά του και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Είναι ποδοσφαιριστής με ταχύτητα, δύναμη, μπορεί να πάει στο ένας με έναν και να ντριμπλάρει και να εκτελέσει όχι μόνο από κοντά, αλλά και από μακριά. Ουσιαστικά δεν είναι αυτό που λέμε «κλασικό εννιάρι», αλλά ένας πιο περιφερειακός κυνηγός που μπορεί να παίξει και λίγο πιο πίσω από τον φορ.

Τα πιο πάνω στοιχεία, είναι αυτά που χρειαζόταν να έχει ο επιθετικός της ΑΕΛ που θα αποκτηθεί για να… κουμπώσει με τον πρώτο της σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα, Ρούμπεν Χουράδο. Επί της ουσίας, Κάρλος και Χουράδο είναι εντελώς διαφορετικοί ποδοσφαιριστές και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για έναν προπονητή όταν επιδιώκει να φτιάξει δίδυμα στην επίθεση. Να έχει δηλαδή δύο ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά που ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο.