ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Ομάδα συνόλου η ΑΕΛ, 60%-40% υπέρ του Άρη οι πιθανότητες"

 Στον ARENA FM μίλησε ο Γιώργος Σαββίδης με αφορμή την κλήρωση της ΑΕΛ με τον Άρη για τα προκριματικά του Europa League. 

Διαβάστε τις τοποθετήσεις του Κύπριου παλαίμαχου:

Το πρώτο του σχόλιο για τη ΑΕΛ

«Έκανε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Ανάλογα με το μπάτζετ και τους στόχους της, έκανε υπέρβαση. Κατάφερε να ξεπεράσει και την υπέρβαση. Το μπάτζετ της ήταν πολύ μικρότερο των άλλων ομάδων. Είναι μια ομάδα συνόλου. Δεν υπάρχει ο μεγάλος παίκτης. Αλλά έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι ομάδα του προπονητή της. Αυτό που πέτυχε φέτος , στα μάτια τα δικά μου ήταν εκπληκτικό. Γνωρίζοντας όμως και τον Άρη σαν ομάδα, θεωρώ, ότι έχει το προβάδισμα. Φυσικά και θα δούμε τι θα γίνει στη μεταγραφική περίοδο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρώ ότι ο Άρης έχει το προβάδισμα»

Για το αν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα:

«Έχει χάσει τον Λαφράνς, που για μένα ήταν ο καλύτερος αμυντικός της. Πρέπει, όμως, να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, για να δούμε πως θα διαμορφωθούν τα ρόστερ».

Για τις αδυναμίες της ΑΕΛ:

«Σε ένα παιχνίδι με ανοικτό ρυθμό, θα έχει πρόβλημα. Μια ομάδα με γρήγορη μετάβαση, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΛ. Σε παιχνίδι με χαμηλό ρυθμό ευνοείται η ΑΕ Λεμεσού.  Αν όμως το παιχνίδι ανοίξει, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί».

Για το παιχνίδι στη Κύπρο:

«Θα έχει πολύ ζέστη. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και τη μέρα του αγώνα. Θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο το παιχνίδι, στην Λάρνακα. Όλοι οι οργανωμένοι στη Κύπρο κάνουν αποχή, εξαιτίας της κάρτας φιλάθλου».

Για την πρόβλεψη του:

«Έχει προβάδισμα ο Άρης. Με την απόκτηση του Ιντέγε, νομίζω ότι γίνεται καλύτερος σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Αν έδινα ποσοστό για την πρόκριση, θα έλεγα ότι είναι 60%-40%  υπέρ του Άρη».