Οι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα σταμάτησαν κόντρα στον Απόλλωνα και το απόγευμα απέναντι στην ίδια ομάδα, το ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να συνεχίσει ένα άλλο σερί, αυτό στο κύπελλο.
Η ομάδα της Λευκωσίας μπορεί να μην προέρχεται από πολλές συνεχόμενες νίκες αφού είχε φέρει ισοπαλία με τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι του προηγούμενου γύρου, όμως έχει ένα άλλο φοβερό σερί: Είναι αήττητη για περισσότερα από τρία χρόνια!
Η τελευταία ήττα ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2013 μέσα στο ΓΣΠ από την ΑΕΛ (1-3). Ακολούθησαν 19 παιχνίδια στον θεσμό, με το ΑΠΟΕΛ να καταγράφει 14 νίκες και 5 ισοπαλίες.
Στις 17:00 θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα και θα ψάξει να επεκτείνει το σερί και ιδανικά να το κάνει με νίκη, ώστε ενόψει Τσιρείου να μπει σε θέση οδηγού.