ΕΝΣΟΥΕ: "Αν πρέπει, θα παίξω και… τερματοφύλακας" (βίντεο)

Ο Εμίλιο Ενσούε μίλησε στην κάμερα του kerkida.net μετά τη νίκη επί της Ομόνοιας με 4-1. Ο δεξιός μπακ του ΑΠΟΕΛ μίλησε για το γκολ του, για το αν μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ ενώ αναφέρθηκε στα ματς με την ΑΕΚ και στον Μπρούνο Μπαλταζάρ.

Για το ματς… “Είχαμε τον έλεγχο καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως είχαν κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουν πρώτοι. Είχαμε τον έλεγχο μέχρι που σκόραραν το μοναδικό τους γκολ. Σε εκείνο το σημείο αρχίσαμε να είμαστε λίγο νευρικοί. Στο δεύτερο μέρος τα πρώτα 25 λεπτά πιστεύω παίξαμε πολύ άσχημα. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε για να βάλουμε και τρίτο γκολ. Όταν σκόραρε όμως ο Εμπεσίλιο το τρίτο γκολ κάπου εκεί τελείωσε το ματς”.

Για το γκολ... “Πάντα προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Το γκολ μου ήταν… “άσχημο” (γέλια) όμως είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Πρέπει να παίζουμε πολύ καλύτερα, πρέπει να βελτιωθούμε. Έχουμε τέσσερις τελικούς και πρέπει να τους κερδίσουμε. Το καλύτερο είναι πως εξαρτάται από εμάς, οπότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά”. 

Για το ότι σκόραρε με εκτέλεση φάουλ...  “Το πιο σημαντικό είναι να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνεις. Τελικά ήμουν τυχερός. Ήταν ένα γκολ από εκτέλεση φάουλ και είμαι χαρούμενος για αυτό”.

Για το αν μπορεί να παίξει και εξτρέμ… “Παίζω ως δεξιός μπακ όμως αν η ομάδα χρειάζεται βοήθεια μπορώ να παίξω και σαν εξτρέμ, γιατί έπαιζα σε αυτή τη θέση πριν κάποια χρόνια. Για εμένα δεν είναι πρόβλημα. Αν πρέπει να παίξω και τερματοφύλακας ή στράικερ πάλι θα παίξω. Αν είναι για να βοηθήσω την ομάδα μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε θέση”.

Για τα ματς με την ΑΕΚ… “Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Πάμε στη Λάρνακα για να κερδίσουμε το ματς Κυπέλλου. Ξέρουμε πως στη συνέχεια θα είναι δύσκολο και πάλι κόντρα στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές πρέπει να κερδίσουμε τα τέσσερα ματς. Θα προετοιμαστούμε σε όλα τα ματς σαν να είναι τελικός. Θέλουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο”.

Για τον Μπαλταζάρ και τον Δώνη… “Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Νιώθω ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο. Θέλει να μας βοηθήσει και εμείς πρέπει να τον βοηθάμε γιατί ήρθε τρεις βδομάδες πριν. Ο Δώνης ήταν εξαιρετικός προπονητής. Ο νέος προπονητής είναι πολύ καλός και είμαι επίσης ευχαριστημένος”.