Τι μνήμες ΞΥΠΝΗΣΕ το πρώτο γκολ του ΑΠΟΕΛ; (Βίντεο)

Στο 09:10 του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο γκολ μετά από κεφαλιά του Χριστοφή που έδιωξε εντυπωσιακά ο Πέρεθ.

Η Ομόνοια… άγγιξε το γκολ, δεν τα κατάφερε και όχι μόνο αυτό αλλά πριν καν περάσει ένα λεπτό (συγκεκριμένα 40 δευτερόλεπτα), είδε το ΑΠΟΕΛ να σκοράρει με τον Σόουζα (09:50).

Δείτε την φάση:

Σας θυμίζει κάτι αυτό; Θα’πρεπε!

Επιστρέφουμε 13 χρόνια πίσω, σεζόν 2004-05 και στις 23 Οκτωβρίου το ΑΠΟΕΛ όντας τυπικά γηπεδούχο φιλοξενεί την Ομόνοια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Στο 39:22 η Ομόνοια που ήταν μπροστά στο σκορ κέρδισε πέναλτι με τον Αλωνεύτη, το εκτέλεσε ο Καϊάφας όμως ο Μορφής έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνιά και απέκρουσε εντυπωσιακά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην αντεπίθεσή του, το ΑΠΟΕΛ έφτασε στο γκολ με τον Χρύση Μιχαήλ (39:42).

Δείτε το βίντεο:

Οι ομοιότητες:

Και στις δύο περιπτώσεις, η Ομόνοια πλησιάζει στο γκολ στην εστία που βρίσκεται μπροστά από την βόρεια κερκίδα. Και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα κατευθύνεται στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα, οι γκολκίπερ… απογειώθηκαν, η αντεπίθεση ξεκίνησε από αριστερά, έγινε παράλληλο γύρισμα προς τον κεντρικό άξονα και σκόραρε ένας κεντρικός χαφ (Χρύσης – Σόουζα). Παράλληλα, το ΑΠΟΕΛ ήταν ο νικητής (3-1 τότε, 4-1 χθες) ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» σκόραραν και στις δύο περιπτώσεις γκολ στις καθυστερήσεις (Μακρίδης τότε, Ενσούε χθες). Τέλος, υπάρχει και η παρουσία του Μιχάλη Μορφή ο οποίος τότε ήταν ο γκολκίπερ που απέκρουσε το πέναλτι και πλέον είναι προπονητής τερματοφυλάκων στο ΑΠΟΕΛ.