BUDIMIR στο Kerkida/"Οι καλύτεροι παίκτες της Αστάνα-Καλή επιλογή οι αντεπιθέσεις"

Η πρώτη αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την Αστάνα πλησιάζει...

Οι πρωταθλητές Κύπρου φιλοξενούν την Πέμπτη (23/08) τους Καζάκους με στόχο την νίκη έτσι ώστε να μπουν σε θέση οδηγού για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Το Kerkida.net ήρθε σε επικοινωνία με τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Μάριο Μπούντιμιρ ο οποίος αντιμετώπισε με την Δυναμό Ζάγκρεμπ την πρωταθλήτρια Καζακστάν. Ο Κροάτης φορ αναλύει την Αστάνα και τους ποδοσφαιριστές που χρίζουν προσοχής.

Να τονίσουμε πως ο Μάριο βγήκε αληθινός... για την περίπτωση της Μπερ Σέβα 

Εδώ οι τοποθετήσεις του Κροάτη επιθετικού...

Πως αγωνίζεται η Αστάνα;

«H Αστάνα θέλει να έχει την μπάλα αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι τόσο επικίνδυνη αν είσαι σφικτή ομάδα στα μετόπισθεν. Χρειάζεται να βγάλεις επιθετικότητα όταν αμύνεσαι.

Στο γήπεδο τους είναι πιο επιθετικοί αλλά προσπαθούν να παίξουν το ίδιο και εκτός έδρας. Με μας είχαν σχεδόν γεμάτο γήπεδο, περίπου 25 με 28 χιλιάδες κόσμο. Ήταν πολύ καλό, πολύ φασαρία και εξαιρετική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Ποιους ποδοσφαιριστές ξεχώρισες;

"Οι εξτρέμ της είναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας με τους Τomasov και Pedro Henrique να αγωνίζονται στις πτέρυγες με αντίθετο πόδι. 

Στην άμυνα έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές, έχουν ύψος αλλά υστερούν σε ταχύτητα.  Οι μπακ δεν ανεβαίνουν πολύ ψηλά και επιχειρούν σέντρες από απόσταση. 

Όσον αφορά τους χαφ της ομάδας μπορούν να σε τιμωρήσουν αν τους δώσεις χώρους. Ο τερματοφύλακας τους είναι ψηλός αλλά έχει αδυναμίες στις σέντρες".

Πως πρέπει να προσεγγίσει το ΑΠΟΕΛ το παιχνίδι;

«Με καλή αμυντική συμπεριφορά και αντεπιθέσεις θα ήταν καλή επιλογή για να νικήσει την Αστάνα. Εύχομαι καλή τύχη στο ΑΠΟΕΛ. Πιστεύω πως θα καταφέρει να προκριθεί".