Η εικόνα αποσύνθεσης που παρουσίασε η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ στο κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΖ, έχει ταρακουνήσει συθέμελα το μεγάλο οικοδόμημα του Απόλλωνα.
Αυτό που συνέβη στη Λάρνακα, δεν έχει προηγούμενο. Ποτέ ξανά ο Απόλλωνας δεν γνώρισε τέτοιο ταπεινωτικό διασυρμό -με ρόστερ ικανό να διεκδικήσει τον τίτλο.
Τεχνικό τιμ και παίκτες ντρόπιασαν την ιστορία του Απόλλωνα με την απόδοσή τους. Είναι βαρύ και ασήκωτο το 6-1 και δικαιολογημένα ο κόσμος ζητά εξηγήσεις.
Υπό κανονικές συνθήκες, τεχνικό τιμ και παίκτες πρέπει να χαρίσουν το μισθό Φεβρουαρίου.
Υποτίμησε τις δυνατότητες της ΑΕΚ
Όσοι παρακολουθούν κυπριακό ποδόσφαιρο, γνωρίζουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ΑΕΚ. Γνωρίζουν επίσης ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα που δεν θα σε εκπλήξει με τον τρόπο που θα προσεγγίσει ένα παιχνίδι.
Η ομάδα της Λάρνακας είναι ισχυρή στον άξονα και στα «φτερά» και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Πέδρο Εμάνουελ δεν το γνωρίζει αυτό το πράγμα.
Ωστόσο, ο κ. Εμάνουελ υπερτίμησε τις ικανότητες της ομάδας του και υποτίμησε τον αντίπαλο. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Για Σακέτι και Άλεξ
Σε αυτό το παιχνίδι επιβαλλόταν η χρησιμοποίηση του Σακέτι στην ενδεκάδα. Χρειαζόταν βοήθειες ο Μακρίδης. Ο Αργεντινός είναι ο μοναδικός «κόφτης» που υπάρχει στο ρόστερ και ειδικά σε εκτός έδρας αγώνα ντέρμπι η ενδεκάδα αρχίζει από εκείνον.
Επίσης, αυτό το αστείο με την χρησιμοποίηση του Άλεξ Ντα Σίλβα στο δεξί «φτερό» πρέπει να κοπεί.
Δεν γίνεται να χαραμίζει τον επιτελικό χαφ στα «φτερά». Και ο Βραζιλιάνος δεν έχει τα τρεξίματα και τις αντοχές για να δίνει υποστήριξη στον μπακ.
Πού είναι το plan b?
Επίσης, δεν μπορεί ένας Απόλλωνας να προσεγγίζει με την ίδια λογική το εντός έδρας παιχνίδι με την Πάφος FC με το εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ.
Πρέπει να έχει και plan b ο προπονητής. Δεν μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα χωρίς εναλλακτικό σχέδιο.
Μπορεί να είναι η πρώτη συντριβή που δέχεται ο Απόλλωνας με προπονητή τον Πέδρο Εμάνουελ, ωστόσο θα μπορούσε να συμβεί ξανά, αν ήταν εύστοχοι οι παίκτες του Εθνικού -στο παιχνίδι που έγινε στο Δασάκι αρχές Ιανουαρίου.
Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο Πέδρο Εμάνουελ είναι καλός προπονητής, αλλά αδικεί τον εαυτό του και αυτό στοιχίζει στην ομάδα.
Απαντήσεις…
Πλέον, τεχνικό τιμ και παίκτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις στο ντέρμπι που ακολουθεί με το ΑΠΟΕΛ. Θα πρέπει ο Απόλλωνας να πετύχει κάποιες συνεχόμενες νίκες για να επιστρέψει…
Είναι δύσκολα τα πράγματα, ωστόσο ο Απόλλωνας πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν λυγίζει στα δύσκολα…