Ερωτηματικό παραμένει ο τρόπος που θα παρατάξει την ομάδα του στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, ο Πέδρο Εμάνουελ.
Ο προπονητής του Απόλλωνα, δεν… άνοιξε τα χαρτιά του στις προπονήσεις της εβδομάδας αναφορικά με την διάταξη που θα επιλέξει. Θα διατηρήσει το 4-4-2 που εφάρμοσε στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα ή θα επαναφέρει το 4-1-4-1 που χρησιμοποίησε στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν;
Αρκετοί περιμένουν ότι θα επιστρέψει στο 4-1-4-1, ωστόσο δεν μας προκαλέσει έκπληξη αν ο Πορτογάλος διατηρήσει το σχήμα με τους δύο σέντερ φορ και αυτό έχει την εξήγησή του.
Βλέποντας κανείς την Ανόρθωση, είναι εύκολο να αντιληφθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι η συνέπεια με την οποία υποπίπτει σε λάθη η αμυντική της γραμμή. Έτσι, με την τοποθέτηση δύο επιθετικών (Γκιέ – Μάγκλιτσα) οι «γαλάζιοι» θα μπορούν να πιέσουν ψηλά με περισσότερους παίκτες, για να προκαλέσουν και να εκμεταλλευτούν τυχών λάθη της αντίπαλης αμυντικής γραμμής.