Η γραμμή που ΔΕΝ... αγγίζει το ροτέισον! (Και ΑΠΟΔΙΔΕΙ)

Με την συμπλήρωση 29 αγωνιστικών, ο Απόλλωνας είναι πρώτος σε όλα. Και σε βαθμούς και σε επίθεση και σε άμυνα…

Ειδικά το τελευταίο, είναι ένας τομέας που οι «γαλάζιοι» δεν συνήθιζαν να διακρίνονται τα προηγούμενα χρόνια. Και η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με την σταθερότητα στα πρόσωπα που απαρτίζουν την αμυντική γραμμή.

Κοιτάζοντας τους ποδοσφαιριστές με τον περισσότερο χρόνο στα παιχνίδια πρωταθλήματος, παρατηρούμε ότι οι έξι πρώτοι είναι από τον γκολκίπερ μέχρι τον αμυντικό χαφ! Πρώτος ο γκολκίπερ Μπρούνο Βάλε με 2610 λεπτά, δεύτερος ο στόπερ Βαλεντίν Ρομπέρζ με 2520 λεπτά, τρίτος ο… παρτενέρ του Έκτορ Γιούστε με 2455 λεπτά, τέταρτος ο δεξιός μπακ Ζοάο Πέδρο με 2230 λεπτά, πέμπτος ο αμυντικός χαφ Εστεμπάν Σακέτι με 2091 λεπτά και έκτος ο αριστερός μπακ Ζάντερ Σαντάνα με 2005 λεπτά.

Αυτό φανερώνει και την πρόθεση του Σωφρόνη Αυγουστή για να μην… χαλά την χημεία με συχνό ροτέισον στην μεσοαμυντική γραμμή, σε αντίθεση με τις θέσεις από τα κεντρικά χαφ και μπροστά. Μια επιλογή – συνταγή που αποδεικνύεται 100% σωστή.