Ο Ζοάο Πέδρο ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2015 ως δεξί χαφ και με την πάροδο του χρόνου καθιερώθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας.
Από το Δεκέμβριο του 2016 όταν ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας ο Σωφρόνης Αυγουστή, είναι σταθερά από τους κορυφαίους σε απόδοση στους «γαλάζιους» και ίσως ο κορυφαίος στην Κύπρο στη θέση που αγωνίζεται.
Ο 32χρονος Πορτογάλος άσος ετοιμάζεται να συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Απόλλωνα σε αγώνες πρωταθλήματος. Σε λιγότερο από 3,5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 98 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.
Εάν και εφόσον αγωνιστεί στο ματς με την ΕΝΠ, τότε στο ντέρμπι με την Ομόνοια θα έχει την ευκαιρία να πάρει για... δώρο τη σχετική φανέλα με το Νο100 στην πλάτη.
Συνολικά, ο Πέδρο έχει 148 συμμετοχές με τη φανέλα του Απόλλωνα σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σημειώσει 9 γκολ, ξέχωρα από το γεγονός ότι έχει μοιράσει -κάποιες- δεκάδες ασίστ.
- Πρωτάθλημα- 98 συμμετοχές/6 γκολ
- Κύπελλο- 19 συμμετοχές/1 γκολ
- Ευρώπη- 29 συμμετοχές/2 γκολ
- Σούπερ Καπ- 2 συμμετοχές