Η τελευταία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή θέλει να ανάψει… κόκκινο στο αρνητικό σερί απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, αφού μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες. 

Το ντέρμπι κορυφής έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία. Με νίκη ο Απόλλωνας θα πάει στο +5 και θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Εννοείται ότι τίποτα δεν θα κριθεί την Κυριακή, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Τελευταία φορά που ο Απόλλωνας κέρδισε το ΑΠΟΕΛ, ήταν πριν από 1 χρόνο. Στις 18 Μαρτίου για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Τότε, οι «γαλάζιοι» επικράτησαν με 4-2 και βρέθηκαν στο +3  από το ΑΠΟΕΛ. Η συνέχεια γνωστή, με τον Απόλλωνα να χάνει το πλεονέκτημα και οι «γαλαζοκίτρινοι» να κερδίζουν το ντέρμπι τίτλου στο ΓΣΠ και στο φινάλε να πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα.

Ρίχνοντας μια ματιά στην ενδεκάδα του Απόλλωνα που αγωνίστηκε στο νικηφόρο 4-2, κατά πάσα πιθανότητα οι 7 από τους 11 θα είναι βασικοί στο επικείμενο ματς και αναφερόμαστε στους Βάλε, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Πέδρο, Σακέτι και Παπουλή. Οι άλλοι τέσσερις δεν συνεχίζουν στον Απόλλωνα- Άλεφ, Ζάντερ, Γιάκολις, Μάγκλιτσα. Είχαν σκοράρει οι Παπουλής (2), Πέδρο και Μάγκλιτσα.

Από τότε ακολούθησαν τρεις σερί νίκες για το ΑΠΟΕΛ (2-1 και 5-1 στο ΓΣΠ και το 1-2 πρόσφατα στο Τσίρειο).