Δίκαιη εκε(χ)ειρία… (φώτος)

Σ’ ένα παιχνίδι που διεξήχθη μέσα σε άστατες καιρικές συνθήκες Εθνικός Άχνας και Πάφος F.C συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 26’ χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πιντσέλι, ενώ οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά του α’ ημιχρόνου (39’) ισοφάρισαν με κοντινή κεφαλιά του Μάατσι. 

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος σε συνδυασμό με την κρισιμότητα του αγώνα οδήγησε τις δύο ομάδες  ν’ αναλωθούν κυρίως στη δύναμη και τις μονομαχίες. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο διάστημα ωστόσο το τελικό σφύριγμα άφησε αμφότερες πλευρές ευχαριστημένες.  

Με το όφελος του ενός βαθμού, με το πέρας 20 αγώνων, ο Εθνικός Άχνας έφτασε τους 22 και η Πάφος που παραμένει σε επισφαλή θέση στους 15. 

Δυνατά οι γηπεδούχοι…
Κόντρα στο βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους και δημιούργησαν δυο καλές ευκαιρίες για ν’ ανοίξουν το  σκορ. Πρωταγωνιστής σε αμφότερες περιπτώσεις (7’ και 12’) ο Πιντσέλι με δυνατά σουτ. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, παρουσιάζαν προβλήματα στην ανάπτυξη και έτσι αρκέστηκαν σε οργανωμένη άμυνα για διαφύλαξη του μηδέν. 

1-0 στο 26’ από την άσπρη βούλα…
Σε μια φάση που θα συζητηθεί στο 26’ ο Εθνικός Άχνας κέρδισε πέναλτι. Σε σουτ του Κότο Παγιές,νομιζόμενος ότι η μπάλα κτύπησε σε χέρι ποδοσφαριστή της Πάφου, ο Λουκάς Σωτηρίου υπόδειξε την παράβαση.  Εν μέσω πολλών διαμαρτυριών ο Εντουάρντο Πιντσέλι εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ. 

Απάντηση με Μαάτσι στο 39' και… 1-1
Εκεί που έδειχνε κάπως σαστισμένη από το γκολ που δέχθηκε η Πάφος έφερε το ματς στα ίσα με τον πρώτο της σκόρερ Νασίρμ Μαάτσι. Συγκεκριμένα, στο 39’ ο Άμπα με έξοχη μπαλιά ακριβείας βρήκε αφύλακτο τον Ολλανδό που με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Μπογκαντίνοφ. 

Ξεκίνημα και από καμία καλή φάση…
Σε σχέση με το πρώτο, δυνατά μπήκαν οι δυο ομάδες στην επανάληψη. Αρχικά η Πάφος δημιούργησε την πρώτη τελική προσπάθεια μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Γκόμες 49’, ενώ ο Εθνικός ένα λεπτό αργότερα με σουτ του Πιντσέλι μετά από σέντρα του Ντε Βρίσε. 

Επικίνδυνος με αντεπιθέσεις…
Εκμεταλλευόμενος ότι η Πάφος ήθελε πάση θυσία τη νίκη και έπρεπε να επιτεθεί, με όπλο τις γρήγορες αντεπιθέσεις ο Εθνικός Άχνας έγινε αρκετά επικίνδυνος. Δημιούργησε και σπατάλησε καλές ευκαιρίες όμως σταδιακά η απόδοση του έπεσε με αποτέλεσμα να ισορροπήσει το συγκρότημα του Απόστολου Μακρίδη.  

Τίποτα το αξιόλογο μετά το 70’ και συμβιβασμός 1-1 
Όσο περνούσε η ώρα οι μονομαχίες επισκίασαν τις οργανωμένες προσπάθειες και το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Με τον Εθνικό να είναι ευχαριστημένος και την Πάφο να μην θέλει τουλάχιστον να χάσει η αναμέτρηση βρήκε τον συμβιβασμό 1-1.  

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ, Ιάκομπ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Παγιές, Ντε Βρίσε, Γκριγκαλασβίλι (71' Xατζηβασίλης), Πράκερ (82' Πουτζιουρής), Ηλία (58' Κοζοκνεάν), Κυριάκου, Μιράντα

ΠΑΦΟΣ F.C: Κοδίνα, Νταμάχου, Γκόμεζ, Άλμπα (56' Οκόγιε), Μαντούκου, Μάατσι (93’ Σιέλης), Ιωάννου, Γκρίγκετς, Κχμαλάτζε, Ντε Μέλο (79’ Δημοσθένους), Αγιβί

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αράμπαλ (6η), Πράκερ, Πιντσέλι / Μαντούκου, Γκρίγκετς, Νταμάχου

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λουκάς Σωτηρίου με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Ευαγόρα Ευαγόρου. 

**Στα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Εντουάρντο Πιντσέλι.

**Τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Νασίρ Μαάτσι για λογαριασμό της Πάφου. 

**Έξι κάρτες συμπλήρωσε ο Αράμπαλ και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επικείμενο ματς με αντίπελο την ΑΕΚ. 

**Ντεμπούτο με τη φανέλα της Πάφου πραγματοποίησε ο Άλμπα. 

**Στον αγώνα του α’ γύρου η Πάφος επικράτησε 3-0 με σκόρερ τους Γκελασβίλι, Μάτσι και Γκριγκαλασβίλι. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21Η): ΑΕΚ-Εθνικός Άχνας-Πάφος F.C-Oμόνοια