Σε πολλά παιχνίδια της φετινής περιόδου η Ομόνοια αναγκάζεται να κάνει αλλαγές βασικών ποδοσφαιριστών ελέω τραυματισμών αλλά και τιμωριών.
Αυτό ισχύει και στην παρούσα κατάσταση με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ να είναι από αυτά που οι αλλαγές είναι αναγκαστικές καθώς σίγουρα τρεις ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (Μαργκάσα, Οικονομίδης και Χαφέζ), εκτός προπονήσεων παραμένει ο Μπαντιμπάγκα ενώ στα θετικά είναι η επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα των Μπεμπέ και Φλορέσκου, που χθες και σήμερα προπονήθηκαν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.
Το θέμα για τον προπονητή της Ομόνοιας είναι να έχει έτοιμους ποδοσφαιριστές που θα αντικαταστήσουν επάξια αυτούς που λείπουν. Γιατί αν θυμάστε και στο τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες η Ομόνοια δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες του Ασίς και το μεγάλο παιχνίδι το έκανε ο Μπεμπέ. Επιπρόσθετα ο Φλορέσκου είχε κάνει πολύ δουλειά στο κέντρο με την απουσία των Μαργκάσα (και τότε παροπλισμένος) και Οικονομίδη εκτός (είχε περάσει στο τελευταίο 20λεπτο ως αλλαγή) να περνά σχεδόν απαρατήρητη.
Εν κατακλείδι αυτοί που κάνουν την διαφορά-θετικά ή αρνητικά –είναι οι πρωταγωνιστές των ντέρμπι και αυτοί είναι οι αγωνιζόμενοι και όχι αυτοί που για διάφορους λόγους δεν είναι σε θέση να προσφέρουν.