Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Φιλελεύθερου" στην ανάκριση συγκεκριμένων προσώπων προχωρά η Αστυνομία για τους 16 κόκκινους και κίτρινους φακέλους ποδοσφαιρικών αγώνων, που στάληκαν το 2014 από την ΟΥΕΦΑ με την ένδειξη «προσυνεννοημένος». Για το θέμα είχε ασχοληθεί αποκλειστικά το ΚΕΡΚΙΔΑ ΝΕΤ στις 23 Ιανουαρίου. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκαλύψαμε
Σχετικές οδηγίες δόθηκαν χθες σε σύσκεψη στη Γενική Εισαγγελία στην παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου.
Η Αστυνομία έχει συμπληρώσει τις έρευνές της και ζήτησε τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας για τη συνέχεια. Αφού έγινε ενημέρωση ενός εκάστου των 16 φακέλων, δόθηκαν οδηγίες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις για κάθε ένα φάκελο ξεχωριστά.
ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ το ΚΕΡΚΙΔΑ ΝΕΤ θα... τα κάνουν φύλλο και φτερό από την αρχή όλα όσα αφορούν τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και θα καλέσουν εκ νέου παίκτες, προπονητές και διαιτητές που εμπλέκονται με τον εκάστοτε αγώνα.
Η έρευνα θα είναι εξωνυχιστική και θα αφορά τους πάντες και τα πάντα, από τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι στοιχηματικές δραστηριότητες.
Όπως φανερώνουν και οι κινήσεις τους, αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στα άκρα και μάλιστα δεν θα μείνουν μόνο εντός συνόρων, αλλά προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για ανακρίσεις, ειδικά ποδοσφαιριστών, που η ομάδα στην οποία αγωνίζονταν ήταν μία την άλλη εμπλεκόμενη με τους κόκκινους φακέλους.