Η "ανάκριση" της Ρένας

Εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη στην επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Χ. μέσα από την οποία θα γνωρίζουμε τους μεγάλους πρωταγωνιστές της χειροσφαίρισης. Πρώτη καλεσμένη της στήλης μας η αρχηγός του Πανελληνίου Λευκωσίας Ρένα Αντωνίου η οποία ασχολείται περισσότερα από 15 χρόνια με το χάντμπολ.

Πότε άρχισες να ασχολείσαι με το χαντμπολ;

«Η πρώτη μου επαφή με το άθλημα της χειροσφαίρισης ήταν σε ηλικία 12 ετών στην ομάδα του Intercollege. Λίγα χρόνια μετά συνέχισα στον Πανελλήνιο Λευκωσίας, στον οποίο παραμένω μέχρι σήμερα».

Γιατί επέλεξες αυτό το άθλημα;

«Αν και ασχολήθηκα και με άλλα αθλήματα επέλεξα το handball γιατί είναι ένα άθλημα με μεγάλη ένταση το οποίο συνδυάζει το πάθος, δύναμη και τεχνική».

Σε ποια θέση αγωνίζεσαι;

«Ξεκίνησα να αγωνίζομαι στη θέση του αριστερού εξτρέμ και στην θέση του playmaker. Γενικά προσπαθώ να ανταποκριθώ σε όποια θέση μου ζητηθεί».

Με τρεις λέξεις πως θα χαρακτήριζες το χάντμπολ για σένα;

«Πάθος-Αγάπη-Εκτόνωση»

Ποιο το πλεονέκτημα σου σαν αθλήτρια και πιο το αδύνατο σημείο σου;

«Πλεονέκτημα μου θεωρώ την ομαδικότητα και το πιο αδύνατο μου σημείο  είναι ότι είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου όσο αφορά λάθη κατά την διάρκεια του αγώνα».,

Θυμάσαι το πότε έπαιξες για πρώτη φορά στην Γυναικεία ομάδα;

«Στην γυναικεία ομάδα ξεκίνησα στην ηλικία των 16 χρονών και παράλληλα αγωνιζόμουν και στην κατηγορία νεανίδων».

Ποια ήταν η πιο δυνατή – δύσκολη αντίπαλος που αντιμετώπισες;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένα διότι υπήρξαν πολλές δυνατές αντίπαλοι παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να τις αντιμετωπίζω επάξια και να παραδειγματίζομαι από αυτές».

Ποια ήταν η καλύτερη συμπαίκτρια που είχες;

«Κάθε συμπαίχτρια μου έχει τα δυνατά της σημεία και έχει ξεχωριστή αξία για μένα, αφού είμαστε σαν μια οικογένεια και αυτό οφείλεται επίσης και στο φιλικό κλίμα που επικρατεί πάντα στην ομάδα μου».

Θα ήθελες να ασχοληθείς με την προπονητική;

«Δεν το αποκλείω να ασχοληθώ κάποια στιγμή στο μέλλον με την προπονητική, αυτή την στιγμή όμως προτιμώ να είμαι ενεργή παίκτρια».

Τι συμβουλές θα έδινες στους μικρούς που ξεκινούν τώρα το άθλημα;

«Η συμβουλή που θα έδινα στους μικρούς που ξεκινούν τώρα το άθλημα του handball είναι να αγαπούν αυτό που κάνουν, να βάζουν στόχους, να δουλεύουν σκληρά και να πιστεύουν πάντα στον εαυτό τους! Έτσι θα μπορούν να πετύχουν αυτό που θέλουν».

Από ιστοσελίδα ΚΟΧ