Μήνας επιτυχιών για το κυπριακό τζούντο!

Έναν φανταστικό μήνα έζησε το κυπριακό τζούντο, με μαζεμένες επιτυχίες και διακρίσεις! Το άθλημα είχε εξαιρετική παρουσία στους πρόσφατους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), κατακτώντας αρκετά μετάλλια, ενώ ακολούθησαν δύο (!) προκρίσεις για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ, καθώς και διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά νεαρών ηλικιών.

Ξεκινώντας από τους ΑΜΚΕ, το κυπριακό τζούντο κέρδισε τα δύο από τα 21 κυπριακά χρυσά μετάλλια στο Μαυροβούνιο. Την πρώτη ημέρα των Αγώνων, στις 28 Μαΐου 2019, οι νεαροί και ανερχόμενοι Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι και Σοφία Ασβεστά, πήραν το χρυσό μετάλλιο, στα -60 κιλά και -52 κιλά αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι πως οι δύο αυτοί αθλητές πήραν μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων το 2017 στις Μπαχάμες, απόδειξη της καλής δουλειάς που γίνεται στις μικρές ηλικίες στο άθλημα.

Από κει και πέρα, αργυρά μετάλλια πήραν στα -100 κιλά ο Γιώργος Κρουσσανιωτάκης, στα -81 κιλά ο Άριστος Μιχαήλ και οι ομάδες ανδρών και γυναικών στο ομαδικό. Με τέσσερα αργυρά μετάλλια, ήταν ξεκάθαρο πως το κυπριακό τζούντο μπορούσε να καταγράψει ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό απολογισμό στο Μαυροβούνιο. Χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρούντολφ Κουρτίδης στα -73 κιλά, ενώ η Νίκολα Ευριπίδου στο ατομικό (-63 κιλά) πήρε την 5η θέση.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την παρουσία μας στους ΑΜΚΕ», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης και συνέχισε: «Το 2017 δεχτήκαμε κριτική για τα αποτελέσματα μας, όμως σε ένα άθλημα όπως το τζούντο, τα πάντα είναι οριακά. Το ξέραμε αυτό, έτσι δουλέψαμε σκληρά, βάλαμε μεγάλη σημασία στις μικρές ηλικίες και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα!».

Άξια αναφοράς ήταν η παρουσία του Άριστου Μιχαήλ στους ΑΜΚΕ, όπου πήρε το αργυρό μετάλλιο, αγωνιζόμενος με εξάρθρωση ώμου!

Από κει και πέρα, πολύ σημαντική επιτυχία αποτελεί για το κυπριακό τζούντο η διπλή πρόκριση στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ, που θα διεξαχθούν μεταξύ 21-30 Ιουνίου. Σε μια διοργάνωση όπου οι αθλητές έπρεπε να πάρουν πρόκριση, μέσα από την αγωνιστική τους παρουσία, ο Ρούντολφ Κουρτίδης θα αγωνιστεί στα -73 κιλά και ο Άριστος Μιχαήλ στα -81 κιλά.

Τέλος, δύο μετάλλια πήρε η Κύπρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U15 στις 16 Ιουνίου! Ο Γιάννης Αντωνίου του Judo Academy Christodoulides πήρε το αργυρό μετάλλιο και ο Αλέξης Σπερλίδης της Werner Scholz Judo Club Πάφου το χάλκινο.