Τέσσερα αθλήματα στο «μενού» της Τρίτης 25 Ιουνίου

Τέσσερα αθλήματα περιλαμβάνει το «μενού» για την Κύπρο την Τρίτη 25 Ιουνίου, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019 που διεξάγονται (21-30/06) στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Η χώρα μας έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σε στίβο, ποδηλασία, τοξοβολία και μπάντμιντον.

Ξεκινούμε από την τελευταία χρονικά αγωνιστική υποχρέωση για την Κύπρο, που είναι ο στίβος. Μετά τον αγώνα της προκριματικής φάσης του Dynamic New Athletics (DNA) την Κυριακή, η ομάδα στίβου της Κύπρου επιστρέφει την Τρίτη στο Στάδιο Ντιναμό, όπου στις 17:40 θα αγωνιστεί στο 2ο ματς της ημέρας στον προημιτελικό (ρεπεσάζ) με αντίπαλο τις Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ουγγαρία και Δανία. Οι δύο πρώτες χώρες στην κατάταξη θα προκριθούν στον ημιτελικό του DNA, εκεί όπου προκρίθηκαν ήδη οι τέσσερις πρώτες των ομίλων της Κυριακής και οι δύο καλύτερες δεύτερες.

Το DNA είναι ένας νέος -δοκιμαστικός- τρόπος διεξαγωγής του στίβου, όπου μέσα σε δύο ώρες, διεξάγονται εννιά αγωνίσματα σε μορφή «μονομαχίας», όπου οι χώρες μαζεύουν βαθμούς ανάλογα με τη θέση που παίρνουν οι αθλητές. Δίνει στους αθλητές την αίσθηση της ομαδικότητας και της συλλογικότητας και κρατάει συνέχεια το ενδιαφέρον στους φιλάθλους.

Ποδηλασία
Από το πρωί, στους κεντρικούς δρόμους του Μινσκ, τρεις ποδηλάτες μας θα επανέλθουν στη δράση, αυτή τη φορά για τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Αρχικά στις 10 το πρωί η Άντρη Χριστοφόρου θα αγωνιστεί στην ατομική χρονομέτρηση γυναικών και θα ακολουθήσουν στη 13:00 οι Ανδρέας Μιλτιάδης και Αλέξανδρος Ματσάγγος. Σε αντίθεση με την ποδηλασία δρόμου, όπου η τακτική και η στήριξη από ομάδα έπαιζε τον καθοριστικό ρόλο, στην ατομική χρονομέτρηση είναι αποκλειστικά η ικανότητα των αθλητών που μετράει. Έτσι, οι αθλητές μας στηρίζουν τις ελπίδες τους στο συγκεκριμένο αγώνισμα για ένα καλό πλασάρισμα.

Τοξοβολία
Νωρίτερα, στις 09:00 στο Ολυμπιακό κέντρο, είναι η σειρά της Μικαέλλα Κουρουνά να επιστρέψει στη δράση, στο αγώνισμα του Ολυμπιακού τόξου. Μετά την 44η θέση στον αγώνα κατάταξης της τοξοβολίας την περασμένη Παρασκευή, η Κουρουνά θα αγωνιστεί σε αγώνα νοκ-άουτ με την Χάνα Μαρουσάβα από τη Λευκορωσία για τη φάση των «64».

Μπάντμιντον
Τέλος, στη 13:00 στο Φάλκον Κλαμπ, η Ελένη Χριστοδούλου δίνει το δεύτερο της αγώνα για τον δ΄ όμιλο του ατομικού γυναικών στο μπάντμιντον. Αντίπαλος της η Ρωσίδα Εβγενία Κοσέτσκαγια, η οποία είναι Νο32 στον κόσμο. Για τη νεαρή Κύπρια, οι αγώνες αυτοί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δει πως συγκρίνεται το επίπεδο της με κάποιες από τις κορυφαίες αθλήτριες του μπάντμιντον στην Ευρώπη.

Μινσκ / Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής