Δύο Χρυσά για την Κύπρο

Η εθνική Ομάδα Κωπηλάσιας από τις 9 μέχρι 14 Ιουνίου έλαβε μέρος  σε εκπαιδευτικό  αναπτυξιακό κοινόβιο  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA)  με άλλες αναπτυξιακές χώρες κάτω από την καθοδήγηση προπονητών της στην πόλη Μπλέντ της Σλοβενίας. 
 
Στο εκπαιδευτικό  κοινόβιο  συμμετείχαν αθλητές από 5 χώρες ( Γεωργία, Μολδαβία, Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία και Κύπρος). Οι αθλητές μας έκαναν καθημερινά διπλές προπονήσεις μαζί με τους άλλους αθλητές σε κοινό πρόγραμμα προπόνησης. 
 
Το κοινόβιο είχε και εκπαιδευτική αξία αφού τα παιδιά παρακολούθησαν σεμινάρια για τον αθλητικό εκφοβισμό και τρόπους αντιμετώπισης του και κανόνες διαιτησίας στους αγώνες και όχι μόνο από την Παγκόσμια ομοσπονδία Κωπηλασίας. Ακόμα είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν με τον τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Ίστοκ Τσόπ.
 
Μετά το τέλος των αγώνων η ομάδα μας έλαβε μέρος  σε διεθνείς αγώνες στην ίδια πόλη. 
 
Στο αγωνιστικό μέρος  το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Ιουνίου οι αθλητές μας αγωνίστηκαν στην 64η Διεθνή Ρεγγάτα  (   64th International Rowing Regatta) . Στους αγώνες συμμετείχαν  460 αθλητές από 15 χώρες. (Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Γεωργία, Γερμανία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία, Σαουδική Αραβία , Σερβία, Ελβετία, ΗΠΑ και Σλοβενία). 
 
Οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου. Η Εθνική μας ομάδα  οποία  αποτελείτο  από τέσσερις αθλητές  και συγκεκριμένα τους  αθλητές Ρέαρ Νικήτα, Νικόλα Αριστείδου, Χριστόδουλο Δημητρίου  και Στυλιάνα Αντωνιάδου και συνόδευε η Ομοσπονδιακός Προπονήτρια Μαρία Χατζηηλία. κατάφερε να μπει  σε 4 τελικούς από τους 6 αγώνες που συμμετείχε και να  κατακτήσει 2 χρυσά μετάλλια. 
 
Συγκεκριμένα :
 
Στους τελικούς του Σαββάτου 15 Ιουνίου  :
• ο αθλητής μας Ρέαρ Νικήτα πήρε την 1η Θέση στο μονό σκιφ εφήβων σε  σύνολο  24 συμμετοχών
•οι Νικόλας Αριστείδου και  Χριστόδουλος Δημητρίου την 5η  θέση στο διπλό σκίφ παίδων  σε σύνολο  12 συμμετοχών 
•η Στυλιάνα Αντωνιάδου την 14η θέση στο μονό σκίφ νεανίδων σε σύνολο  16 συμμετοχών 
Στου τελικούς της Κυριακής 16 Ιουνίου  :
και πάλι ο ο αθλητής μας Ρέαρ Νικήτα πήρε την 1η Θέση και το δεύτερο του χρυσό  στο μονό σκιφ εφήβων από 23 αθλητές
ενώ οι Νικόλας Αριστείδου και  Χριστόδουλος Δημητρίου την  4η  θέση στο διπλό σκίφ παίδων  σε σύνολο  15 συμμετοχών. Να σημειωθεί ότι οι αθλητές μας κρίθηκαν στο photo finish αφού 3 πληρώματα έπεσαν μαζί στον  τερματισμό. 
τέλος η Στυλιάνα Αντωνιάδου πήρε την  8η  θέση στο μονό σκίφ νεανίδων από 12 συμμετοχές. 
 
Μετά το τέλος των αγώνων η αποστολή μας  δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τους προπονητές εκπρόσωπους της Παγκόσμιας ομοσπονδίας για τις επιτυχίες μας και την ανοδική πορεία που έχει η εθνική μας ομάδα τα τελευταία χρόνια. Απονεμήθηκαν διπλώματα σε όλους τους προπονητές που συμμετείχαν στο καμπ επιπέδου 2.
Συγχαρητήρια στα παιδία μας για την προσπάθεια αλλά και στην Ομοσπονδιακό για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται που σιγά σιγά αποδίδει καρπούς. 
 
Επίσης το Σάββατο 22 Ιουνίου διεξήχθει  στο φράγμα του  Κούρη ο 2ος Αγώνας Αξιολόγησης στο νερό για τον καταρτισμό του τελικού καταλόγου της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας αλλά κα της ανάδειξες του καλύτερου εφήβου και νεάνιδας στο άθλημα της Κωπηλασίας  για το 2019.  
 
 
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ