Οι αθλητές του παραολυμπιακού τραπ στο Όσιεκ της Κροατίας

Για να πάρει μέρος στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Παραολυμπιακού Τραπ, αναχωρεί αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου, για την πόλη Όσιεκ της Κροατίας, η παραολυμπιακή ομάδα της σκοποβολής. Στην αποστολή την οποία συνοδεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής του τραπ Λεόντιος Λεοντίου, συμμετέχουν οι αθλητές μας Νεόφυτος Νεοφύτου, Νίκος Δημητρίου, Ραφαήλ Μαρκουλλής και Μάριος Στυλιανού.

Η κυπριακή αποστολή που «κουβαλά» στις αποσκευές της την περσινή διάκριση των παγκοσμίων αγώνων παραολυμπιακού τραπ, με το χάλκινο μετάλλιο του νεαρού σκοπευτή Νεόφυτου Νικολάου στην κατηγορία PT1 (αθλητές σε τροχοκάθισμα), μεταβαίνει στους αγώνες με στόχο τη διατήρηση και γιατί όχι τη βελτίωση των … κεκτημένων!

Οι άλλοι τρεις αθλητές μας θα αγωνιστούν στις άλλες δυο κατηγορίες του παραολυπιακού τραπ. Ο Νίκος Δημητρίου θα πάρει μέρος στην κατηγορία ΡΤ 2 (πρόβλημα με τα κάτω άκρα), ενώ οι Ραφαήλ Μαρκουλλής και Μάριος Στυλιανού θα αγωνιστούν στην κατηγορία ΡΤ 3 (πρόβλημα με τα άνω άκρα). Με βάση το πρόγραμμα των διοργανωτών, την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα γίνει η επίσημη προπόνηση και η τελετή έναρξης, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου και η αποστολή θα επιστρέψει στην Κύπρο την επομένη.

Η συμμετοχή και των τεσσάρων παραπληγικών αθλητών μας στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγινε κατορθωτή χάρη και στη στήριξη του μεγάλου χορηγού της ΣΚΟΚ, ΟΠΑΠ Κύπρου, αφού ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ για το παραολυμπιακό τραπ κάλυπτε το κόστος των δυο αθλητών, για το συγκεκριμένο αγώνα. Με την ευκαιρία, το Δ.Σ της ΣΚΟΚ, αλλά και οι αθλητές του παραολυμπιακού τραπ, εκφράζουν και δημόσια τις ευχαριστίες τους τόσο προς τον μεγάλο χορηγό της Ομοσπονδίας, ΟΠΑΠ Κύπρου, όσο και προς τον θεσμικό χορηγό, Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για τη συνεχή στήριξή τους προς την Ομοσπονδία και τους αθλητές της.