Μετά τη μαγική τελετή, αρχίζει η αγωνιστική δράση της Κύπρου (φώτος)

Αρχή στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Μπακού με τον Κωνσταντίνο Κοσιή της αντισφαίρισης

Απεσταλμένος ΕΑΚ, Πέτρος Πετρή

Πρεμιέρα στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Αζερμπαϊτζάν δίνει η Κύπρος τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Την επόμενη ημέρα της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης και 2ης ημέρας της αγωνιστική δράσης, ο Κωνσταντίνος Κοσιής της αντισφαίρισης, θα επιχειρήσει να κάνει το πρώτο του βήμα στους Αγώνες και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Αγώνες στίβου που ήταν προγραμματισμένοι για Δευτέρα μετακινήθηκαν στις επόμενες ημέρες και έτσι τα βλέμματα είναι στραμμένα μόνο στην αντισφαίριση. 

Αρκετά δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο είναι το εμπόδιο που θα συναντήσει στον πρώτο του αγώνα στον θεσμό, ο Κωνσταντίνος Κοσιής, ο οποίος τίθεται αντιμέτωπος με τον Λούκα Γιοβάνοβιτς, νούμερο ένα του ταμπλό της Σερβίας. Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα αναμένεται να διαδραματίσει και ο άνεμος, αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν το Μπακού, εμποδίζουν το έργο των αθλητών. Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο προπονητής αλλά και αδελφός του 15χρονου, Γιώργος Κοσιής, «ο Κωνσταντίνος θα μπει μέσα και θα κάνει το δικό του παιχνίδι. Δυστυχώς είναι δύσκολες οι συνθήκες λόγω του δυνατού αέρα που επικρατεί στην περιοχή αλλά θα το παλέψουμε. Για το ότι αγωνίζεται με τον κορυφαίο τενίστα της Σερβίας, ο προπονητής, Γιώργος Κοσιής, υπογράμμισε ότι, «αν ο Κωνσταντίνος παραμείνει συγκεντρωμένος και παίξει όπως γνωρίζει ο ίδιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα». Εφόσον πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των «32» ο Γιώργος Κοσιής θα αντιμετωπίσει το νούμερο δυο του ταμπλό από τη Λιθουανία.

Ιδιαίτερη στιγμή επίσης και για τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (22/7) μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, Janez Kociancic, θα κάνει την απονομή μεταλλίων στους νικητές της κολύμβησης για τα 400 μέτρα. 

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης του 15ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουλίου, με την κυπριακή αποστολή να παρελαύνει και τον πρωταθλητή στο τζούντο, Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι, να ηγείται των αθλητών με την κυπριακή σημαία στα χέρια του. Οι διοργανωτές του Αζερμπαϊτζάν, μάς πήραν πίσω στον χρόνο στην τελετή έναρξης, παρουσιάζοντας την πλούσια τους ιστορία, φθάνοντας μέχρι το σήμερα. Αφού παρέλασαν και οι 50 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν και έφθασε η φλόγα στο Central Hall όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, δόθηκε και επίσημα η έναρξη των Αγώνων νέων στο Μπακού. 

Δείτε παρακάτω τα βίντεο από την τελετή έναρξης: