Check-in για Γιουνάιτεντ, Λεβερκούζεν

Με δεύτερη νίκη κόντρα στην Μπριζ η Γιουνάιτεντ τσέκαρε το εισιτήριο για τους ομίλους (0-4) και την ακολούθησαν Λεβερκούζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έβαλε τέλος με χατ τρικ σε επιθετική ξηρασία 878 λεπτών και οι Κόκκινοι Διάβολοι ξεπέρασαν... περπατώντας το εμπόδιο της Μπριζ την οποία υποχρέωσαν στην πρώτη εντός έδρας ήττα ύστερα από 11 ευρωπαϊκούς αγώνες. Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης μετά το περσινό break με τον captain της να πετυχαίνει την πρώτη τριπλέτα μετά το ντεμπούτο του το 2004 και να γίνεται ο πρώτος του συλλόγου με δύο στην Ευρώπη μετά τους Ντένις Λο και Αντι Κόουλ.

Η πρώτη υποψία φάσης ήταν για την Μπριζ με τον Σο να αναγκάζεται να μπλοκάρει το σουτ του Ντε Σουτέρ, όμως όσο τα λεπτά περνούσαν η Γιουνάιτεντ έβρισκε ρυθμό και ο Ρούνεϊ στο 20' με όμορφη λόμπα νίκησε τον Μπολάτ μετά την πάσα του Ντεπάι (0-1). Ο αρχηγός των Κόκκινων Διαβόλων θέλησε να ανταποδώσει την ασίστ στον Ολλανδό όμως εκείνος δεν κατάφερε να νικήσει τον keeper των Βέλγων. Πριν το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη ευκαιρία με τον Ντεπάι ο οποίος έχασε τετ-α-τετ με τον Ρούνεϊ να περιμένει ελεύθερος, για να κάνει κάτι και ο Ρομέρο σε προσπάθεια του Ντε Σουτέρ.

Στο 49' η Γιουνάιτεντ έκρυψε το τόπι, ο Ερέρα έδωσε σε κενό τέρμα στον Ρούνεϊ για να γίνει χαλαρά το 0-2. Ο Αγγλος επιθετικός έφτασε στο χατ τρικ στο 57' με πλασέ μέσα από την περιοχή ύστερα από πάσα του Μάτα και έξι λεπτά αργότερα ο Ερέρα έφυγε στο ξέφωτο και τελείωσε τη φάση μετά την πάσα του Σβάινσταϊγκερ (0-4). Στο 81' ο Ρούνεϊ μπορούσε να κάνει καρέ αλλά στο πέναλτι που κέρδισαν οι Red Devils άφησε τον Τσιτσαρίτο να το εκτελέσει, όμως ο Μεξικάνος επιθετικός παρότι ο Μπολάτ έπεσε στη λάθος γωνία, γλίστρησε και έστειλε τη μπάλα άουτ με το 0-4 να μένει ως το τελικό.

Στα αστέρια η Μπάγερ, στο Europa η Λάτσιο

Εχοντας το 1-0 του πρώτου αγώνα, η Λάτσιο ήξερε ότι ένα γκολ στο Λεβερκούζεν θα την έφερνε πολύ κοντά στους ομίλους του Champions League και απείλησε στο 4' με τον Κεϊτά, για να μπλοκάρει τελικά ο Λένο. Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο 15λεπτο αλλά από εκείνο το σημείο η Μπάγερ άρχισε να αυξάνει την πίεση της, κάνοντας για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της επιθετικά στο 18' με το σουτ του Τσαλχάνογλου που απέκρουσε ο Μπερίσα.

Οι Γερμανοί έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 25' αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι από την κεφαλιά του Κίσλινγκ, για να απαντήσει η Λάτσιο στο 30' με το σουτ, εντός περιοχής, του Κεϊτά, το οποίο μπλόκαρε ο Λένο. Οι Λατσιάλι έδειχναν να ισορροπούν ξανά την κατάσταση αλλά στο 41', σε μια ακίνδυνη φάση, οι Ντε Φράι και Μπερίσα... κοιμήθηκαν, η μπάλα κόντραρε σε κάμποσα πόδια και τελικά στρώθηκε στον Τσαλχάνογλου, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 1-0.

Αν το πρώτο μέρος έκλεισε καλά για την Μπάγερ, το δεύτερο άρχισε ιδανικά! Στο 48' έγινε ακόμη ένα λάθος στην άμυνα της Λάτσιο -αυτή τη φορά από τον Μαουρίσιο- και ο Μεχμέντι εκτέλεσε τον Μπερίσα για το 2-0, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους Γερμανούς! Με τους Λατσιάλι να τα έχουν χαμένα, η Λεβερκούζεν πλησίασε και σε τρίτο γκολ στο 51' με τον Τσαλχάνογλου, όπως και στο 65' με τον Μπελαράμπι. Οι ελπίδες της Λάτσιο για το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση μειώθηκαν κι άλλο στο 68', όταν ο Μαουρίσιο -που είχε κάνει το λάθος στο 2-0- αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ που έκανε στον Κίσλινγκι, αφήνοντας τους Ρωμαίους με 10 παίκτες...

Ο Στέφανο Πιόλι προσπάθησε με τις αλλαγές του να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση για την ομάδα του αλλά αποτέλεσμα δεν είδε, με την Λεβερκούζεν να έχει αρκετούς κενούς χώρους για αντεπιθέσεις και τελικά με μία τέτοια, στο 88', ο Μπελαράμπι έκανε το 3-0 με πλασέ στην κενή εστία, μετά την ασίστ του Μπραντ, σφραγίζοντας την παρουσία της Μπάγερ και φέτος στους ομίλους του Champions League!

Σεντόνι με Ντουμπιά και Μούσα

Η ΤΣΣΚΑ έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Σπόρτινγκ, αφού με πρωταγωνιστές τους Σεϊντού Ντουμπιά και Αχμέντ Μούσα, επικράτησε με 3-1. Η ομάδα του στρατού, μπήκε στο ματς με το 2-1 του πρώτου αγώνα στην πλάτη της, ψάχνοντας ένα γκολ με τους Ντουμπιά (23') και Τόσιτς (30') να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες για να το πετύχουν. Ωστόσο, στο 36' η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, όταν ο Ζοάο Περέιρα βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Τεό Γκουτιέρες, που από πλάγια θέση πλάσαρε τον Ακινφέεφ για το 0-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι Ρώσοι δεν άργησαν να βρουν την απάντηση, αφού στο 49' ο Τζαγκόεφ εκτέλεσε φάουλ, ο Άντριεν έδιωξε άτσαλα προς την εστία του, ο Ντουμπιά πλάσαρε στη μικρή περιοχή και μετά από την απόκρουση του Πατρίσιο, η μπάλα κόντραρε στο στήθος του Ιβοριανού και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Η ομάδα του Λέονιντ Σλούτσκι βρήκε και το δεύτερο γκολ, που θα έστελνε το ματς στην παράταση στο 72', όταν ο Σένικοφ έκανε ωραία μπαλιά για τον Μούσα μέσα στην περιοχή κι εκείνος τροφοδότησε τον Ντουμπιά, που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-1.

Ένα δυνατό φάουλ του Ακουιλάνι στο 81' ανάγκασε τον Ακινφέεφ να διώξει σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε και η φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς Πορτογάλων. Ο Καρίγιο εκτέλεσε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Σλιμανί κι από 'κει στα δίχτυα των γηπεδούχων, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο διαιτητής έδειξε φάουλ στον παίκτη που βρισκόταν δίπλα στον σκόρερ. Κι αφού το γκολ δεν μέτρησε εκεί, οι Ρώσοι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν σκορ πρόκρισης τέσσερα λεπτά αργότερα. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Τζαγκόεφ τρύπησε την άμυνα των φιλοξενούμενων και ο Μούσα έγραψε από πλάγια θέση το τελικό 3-1. Η Σπόρτινγκ που εξακολουθεί να αγνοεί την εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη από το 2011, τελείωσε και με δέκα παίκτες το ματς, αφού αποβλήθηκε ο Ζοάο Μάριο για μαρκάρισμα στον Μούσα στο 90'.

Το 4 στα 4 η ΜΠΑΤΕ!

Η ΜΠΑΤΕ ξανά στ' αστέρια! Οι Λευκορώσοι με σύμμαχο το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης, αλλά και την αργή αντίδραση της Παρτίζαν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Οι Σέρβοι επικράτησαν 2-1, θα συνεχίσουν στο Europa League, αλλά θα θυμούνται τη χαμένη ευκαιρία! Στον αντίποδα, η ΜΠΑΤΕ σε τέσσερις συμμετοχές της στα πλέι οφ μετρά ισάριθμες προκρίσεις! Σε ένα γήπεδο - καμίνι, οι Λευκορώσοι κατάφεραν στο 25' να εκμεταλλευθούν την αμυντική αδράνεια των Σέρβων και με τον Στασέβιτς να ανοίξουν το σκορ. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, με την Παρτίζαν να βγαίνει στην επίθεση και να χάνει στο 38' μεγάλη ευκαιρία με τον Μπάμποβιτς. Στο 74' με αυτογκόλ του Ζαχρέβικ η γηπεδούχους ισοφάρισε και στο 90' ο Σάπονιτς διαμόρφωσε το 2-1! Ωστόσο, ήταν αργά για την ολική ανατροπή!