Τα βήματα του... αιώνα είναι νόμιμα σύμφωνα με το ΝΒΑ! (βίντεο)

Μπορεί ο περίπατος του Μπράντλεϊ Μπιλ να έμοιαζε με προφανέστατη παράβαση βημάτων, ωστόσο σύμφωνα με τους διαιτητές του ΝΒΑ δεν υπήρχε κάποια παράνομη ενέργεια!

Η ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι διαιτητές στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου είναι γνωστή, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα ελαστικούς. Στην περίπτωση του Μπράντλεϊ Μπιλ, όμως, ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Ο Αμερικανός σταρ των Ουίζαρντς σε προσπάθειά του για μπάσιμο έκανε σχεδόν πέντε βήματα προτού ξεφορτωθεί την μπάλα, με τους ρέφερι πάντως να δείχνουν «παίζεται».

Μάλιστα, η Ένωση των διαιτητών σχολίασε την φάση όπως συνηθίζει, μέσα από τα social media τονίζοντας πως δεν υπήρχε παράβαση!

«Ο επιτιθέμενος έχει το δεξί του πόδι στο έδαφος. Τότε, κάνει δύο νόμιμα βήματα, πριν χάσει τον έλεγχο της μπάλας. Όταν ένας παίκτης ανακτά τον έλεγχο της μπάλας, έχει το δικαίωμα να ανακτήσει το πίβοτ και είτε να πασάρει, είτε να σουτάρει πριν το πόδι του πατήσει το έδαφος. Η κίνηση ήταν νόμιμη» αναφέρει η τοποθέτηση και τα συμπάρασματα δικά σας με την φάση που ακολουθεί.