Οι Κύπριοι δεν θερμαίνουν τα σπίτια...

Αύξηση στην κατανάλωση των καυσίμων σημειώθηκε το 2017 της τάξης του 4% με 5% , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρατηριούχων  Στέφανο Στεφάνου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει το ότι τα νέα έργα και η αύξηση του τουρισμού έχει βοηθήσει και στην αύξηση κατανάλωσης βενζίνης 95 και 98 και του πετρελαίου κίνησης.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Από την άλλη αυτό που έχει μείνει πίσω και δεν παρουσιάζει την απαιτούμενη ζήτηση είναι το πετρέλαιο θέρμανσης  αφού λόγω των καιρικών συνθηκών και του ήπιου χειμώνα,  είναι πολύ μειωμένη η καύση πετρελαίου θέρμανσης αν και τις δύο μες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου έχει σημειωθεί αύξηση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης λόγω του κρύου που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, η ζήτηση του  πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να αυξηθεί γιατί – όπως είπε- ο καθένας ακόμη και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες θέλει να βάλει ελάχιστο πετρέλαιο για να ζεστάνει το σπίτι του.

Επιπρόσθετα επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη αύξηση που παρατηρείται στην αγορά του αργού πετρελαίου από τα 45 δολάρια στα 64 δολάρια το βαρέλι  έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και  οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

"Αυτό δεν είναι καλό για την οικονομία αλλά και για τους καταναλωτές" , κατέληξε ο κ. Στεφάνου .