Έντονη δυσοσμία στη Λάρνακα από δια...

Έντονη δυσοσμία που παρέπεμπε σε μυρωδιά γκαζιού στη Λάρνακα προκάλεσε ανησυχία σε κατοίκους. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, υπήρξε διαρροή ενός προσθετικού υλικού(αιθυλική μερκαπτάνη) στη Δεκέλεια με το οποίο εφοδιάζεται το υγράεριο ώστε να εντοπίζεται τυχόν διαρροή.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή η διαρροή έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών εταιρείας πετρελαιοεγκαταστάσεων. Επιτόπου έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η διαροοή έχει σταματήσει να υφίσταται.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεττής θα υπήρχε λόγος ανησυχίας εάν η διαρροή γινόταν σε μεγάλο βαθμό και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Το υγραέριο είναι εύφλεκτο στον αέρα και, αν και δεν είναι τοξικό, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει ασφυξία. Λόγω της ταχείας εξαερίωσης της υγρής φάσης και της συνακόλουθης πτώσης της θερμοκρασίας, το υγραέριο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα αν έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα. Ωστόσο δεν επρόκειτο για διαρροή υγραερίου αυτό που συνέβηκε στη Λάρνακα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά για διαρροή του προσθετικού υλικού.