Σε εξέλιξη βρίσκεται από τι 15:00 το μεσημέρι η συνεδρία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΗΚΟ, στο οποίο και παραπέμφθηκαν μετά από εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Οι 22, πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό με τις εξής κατηγορίες:
1. μη συμμόρφωσή τους σε υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το καταστατικό και τις διατάξεις των Κανονισμών Λειτουργίας του ΔΗΚΟ
2. συμπεριφορά που μειώνει το ήθος και θίγει την αξιοπρέπεια του ΔΗΚΟ
3. στάση και συμπεριφορά αντίθετη προς τις Αρχές, την ιδεολογία, τις αποφάσεις και προγραμματικές επιδιώξεις του ΔΗΚΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ είναι τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου Μάριος Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μιχάλης Γιακουμής, Χρίστος Φλουρέντζος και Γιάννος Λακκοτρύπης.
Επίσης, παραπέμπονται τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Τάσος Κιτέος και Αντρέας Χαμπάκης από τη Λευκωσία. Από τη Λεμεσό, παραπέμπονται στο Πειθαρχικό οι Κώστας Κάσινος, Χρίστος Χρίστου, Τάκης Γαβριηλίδης, Γιάννος Τσάππας, Μάριος Πρωτοπαπάς, Κώστας Κωνσταντίνου, Ευαγγελία Παρασκευά και Μαρίνος Κάσινος.
Από τη Λάρνακα παραπέμπεται ο Αντώνης Χατζηβαρνάβας, από την Πάφο ο Στέφανος Στεφάνου και Αντώνης Αντωνίου (Σάββα) και από την Αμμόχωστο ο Γιώργος Χατζηγιάννης και Σταύρος Χριστοδούλου.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Άθω Αντωνιάδη, μας αναφέρθηκε πως κάποιοι εκ των 22, χωρίς να διευκρινίζεται ποιοι, βρίσκονται σήμερα ενώπιον του Πειθαρχικού ενώ οι υπόλοιποι θα βρεθούν αύριο καθώς η εν λόγω διαδικασία θα διαρκέσει δύο ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάριος Καρογιάν δεν μετέβη στη συνεδρία και έστειλε τον δικηγόρο του, όπως έπραξαν και άλλα μέλη, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή η συμμετοχή των νομικών τουσ συμβούλων στη διαδικασία.
Την εκπροσώπηση του Μάριου Καρογιάν έχει αναλάβει ο Γιαννάκης Ιωάννου, ενώ οι Σωτήρης Αργυρού και Νικόλας Κουκούνης, εκπροσωπούν άλλα δύο μέλη.
Όπως μας ανέφερε ο βουλευτής και γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας, το Πειθαρχικό Συμβούλιο μπορεί να επιβάλει ποινές που αρχίζουν από την προφορική επίπληξη μέχρι και την διαγραφή.
Να σημειωθεί ότι οι διεργασίες στο ΔΗΚΟ, για την παραπομπή των 22, κινήθηκαν αστραπιαία καθώς η απόφαση λήφθηκε μια μέρα μετά τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών και τα απογοητευτικά για το κόμμα αποτελέσματα.