Από πνιγμό ο θάνατος του κατάδικου...

Δυστυχώς σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες απεβίωσε Κύπριος κρατούμενος ηλικίας 42 χρόνων. Ενώ βρισκόταν στο κελί του και έτρωγε ξηρά τροφή άρχισε να βήχει και αμέσως ξύπνησε ο συγκάτοικος του, ο οποίος προσπάθησε να τον βοηθήσει προς αποφυγή πνιγμού.

Την ίδια ώρα στο κελί προσέτρεξαν άμεσα δεσμοφύλακες και νοσηλευτές όπου προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 42χρονο που έχασε τις αισθήσεις του, παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες και χρησιμοποιώντας απιδινωτή. 

 
Την ίδια ώρα στο κελί προσέτρεξαν άμεσα δεσμοφύλακες και νοσηλευτές όπου προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 42χρονο που έχασε τις αισθήσεις του, παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες και χρησιμοποιώντας απιδινωτή. 

Ο 42χρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

Σύμφωνα με το επί καθήκοντι ιατρικό προσωπικό, εκ πρώτης όψεως ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία συνεπεία πνιγμού από κατανάλωση φαγητού.    

Το Τμήμα Φυλακών σε ανακοίνωση αναφέρει ότι:  «Για το θάνατο του 42χρονου έχει ενημερωθεί σχετικά η Αστυνομία, μέλη της οποίας από προκαταρκτική εξέταση διαπίστωσαν ότι ο κρατούμενος δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις. 

Έχει ενημερωθεί η οικογένεια του και ιατροδικαστής ο οποίος θα διενεργήσει τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού.  Ως Τμήμα Φυλακών εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη στήριξη μας στην οικογένεια του».