Πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης - όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης- είναι το γεωτρύπανο της ΕΝΙ SAIPEM 12000 να συνεχίσει την πορεία του και να αρχίσει η γεώτρηση στο στόχο «Σουπιά».

Κομισιόν: Η Τουρκία να απέχει από απειλές
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κομισιόν κάλεσε την Τουρκία να απέχει από κάθε πράξη ή κίνηση που να δημιουργεί εντάσεις και καταστρέφει τις σχέσεις καλής γειτονίας, και ζήτησε όπως σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των Κρατών Μελών της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα δήλωσε τα εξής για το περιστατικό:
"Η Τουρκία οφείλει να δεσμευθεί αμετάκλητα στις σχέσεις καλής γειτονίας και να αποφύγει κάθε είδος πηγής προστριβής, απειλών ή δράση εναντίον Κρατών Μελών της ΕΕ, που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών". Συμπλήρωσε επιπλέον ότι "η ΕΕ τονίζει την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας των Κρατών Μελών στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους".