Xθες ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου για την διακυβέρνηση Αναστασιάδη στη δεύτερή του θητεία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αρκετά τα νέα πρόσωπα στο υπουργικό σχήμα, με κάποια από αυτά να κερδίζουν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.
Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.
Ο κ. Αγγελίδης είναι σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν, ένας εξαίρετος νομικός, ο οποίος έχει αναλάβει και έχει φέρει εις πέρας αρκετά δύσκολες υποθέσεις.
Μια από τις υποθέσεις στις οποίες είχε συμμετοχή είναι η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου.
Ο κ. Αγγελίδης αποτελούσε μαζί με τον Ηλία Στεφάνου, την κατηγορούσα αρχή, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την καταδικαστική απόφαση κατά του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην υπόθεση αυτή.
Αυτή είναι απλά μια από τις υποθέσεις που είναι αρκετά πρόσφατη και άκρως ενδεικτική των προσόντων του κ. Αγγελίδη ως νομικού.
Ας ελπίσουμε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του και από τη θέση του Υπουργού Άμυνας, με τον ίδιο ζήλο και με επιτυχία, γιατί πρόκειται για ένα πολύ ουσιαστικό πόστο, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε.