Τι μας φέρνει ο καιρός την Καθαρά Δ...

Αν και από το Σάββατο αναμένεται άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό, φαίνεται ότι την Καθαρά Δευτέρα θα τη βγάλουμε... καθαρή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ αργότερα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. 

Ο καιρός σήμερα

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και  στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Οι προβλέψεις μέχρι τη Κυριακή

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένονται λίγες βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω  στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.