Έπεσαν οι ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για τη Limassol Arena/To kerkida στον ΚΟΑ (βίντεο/φώτος)

Στα κεντρικά γραφεία του ΚΟΑ στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή των συμβολαίων κατασκευής του γηπέδου Λεμεσού στο Κολόσσι, μεταξύ του προέδρου Κλεάνθη Γεωργιάδη και εκπροσώπου της Κοινοπραξίας CYFIELD – NEOPHYTOU J.V.

Το kerkida.net ήταν εκεί...

-Θα υπάρξει καθυστέρηση 20 λεπτών

-Νέα καθυστέρηση μιας ώρας

-Αναμονή για τα συμβόλαια

-Ήρθαν τα συμβόλαια

-Ξεκινάει η διαδικασία της υπογραφής συμβολαίων

-Μεγάλη στιγμή. Έπεσαν οι υπογραφές στα συμβόλαια. Στις υπογραφές συμμετείχαν οι Μιλτιάδης Νεοφύτου, Κλεάνθης Γεωργιάδης και Γιώργος Χρυσοχόος (από την εταιρεία Cyfield)

 
Η ομιλία του Κλεάνθη Γεωργιάδη:
Η σχετική ενημέρωση από πλευράς ΚΟΑ:

«Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για τον Κυπριακό Αθλητισμό. Είναι μια μέρα, την οποία περιμέναμε για δύο και πλέον δεκαετίες, για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των Λεμεσιανών φιλάθλων και όχι μόνο».  Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, κατά την υπέγραψε το συμβόλαιο για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Κολόσσι. Συνεχίζοντας είπε πως σήμερα αποδείχθηκε ότι, όταν υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία όλα μπορούμε να τα πετύχουμε. Όλοιλοι μαζί μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα όποια προβλήματα.

Η υπογραφή των συμβολαίου έγινε από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και τον Διευθυντή της Κοινοπραξίας CYFIELD NEOPHYTOU J.V κ. Γιώργο Χρυσοχό.

Παρέστησαν επίσης τα Μέλη του Δ.Σ. ΚΟΑ κ.κ. Τάσος Προκοπίου, Αντώνης Νικολαΐδης, Λεόντιος Τσέλεπος, Καίτη Χατζηκυριάκου Λουκαϊδου, Μιχάλη Καυκαλιά, η Γενική Διευθύντρια Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, καθώς και ο Διευνών Σύμβουλος της Κοινοπραξίας CYFIELD NEOPHYTOU J.V κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ευχόμενος στο γήπεδο να είναι καλότυχο, δήλωσε και τα εξής:
«Με τη σημερινή υπογραφή των συμβολαίων με την Κοινοπραξία CYFIELD NEOPHYTOU J.V, αρχίζουν άμεσα τα έργα και η αθλητομάνα Λεμεσός αποκτά το δικό της σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Κολόσσι.
Ήταν ένα τεράστιο στοίχημα. Όταν πρωτοείδαμε τις παρατηρήσεις τρόμαξα και θεωρούσαμε αδύνατο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπήρχαν. Μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, ξεκινά η πραγματοποίηση του ονείρου των Λεμεσιανών. Αυτό έγινε κατορθωτό, χάρις στο προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.  Με την δική του εμπλοκή και βούληση, συντονίστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς και ξεπεράστηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια και διαδικασίες. Το μήνυμα αυτής της επιτυχίας είναι ότι η επιμονή, προσήλωση στον στόχο και η συνεργασία πάντοτε φέρνει την αποστολή εις πέρας. Θεωρώ προνόμιο ότι υπογράφω εγώ σήμερα το συμβόλαιο για το γήπεδο και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και την Υπηρεσία.
Το έργο θα κοστίσει περίπου €31.333.000 και θα είναι χωρητικότητας 13.000 θέσεων.  Θα ανεγερθεί στην κοινότητα Κολοσσίου, μεταξύ των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού, Τάσου Ισαάκ και του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου. 

Το γήπεδο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές κατηγορίας 4 (ΕΛΙΤ) της UEFA, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων.  Δηλαδή θα μπορεί να φιλοξενεί οποιοδήποτε ευρωπαϊκό αγώνα των πρωταθλημάτων “UEFA Champions League” και “UEFA Europa League”, καθώς επίσης και άλλους διεθνείς αγώνες.  Θα διαθέτει όλους τους χώρους, εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις ενός σύγχρονου σταδίου.  Θα διαθέτει στέγαστρο που καλύπτει 100% τις θέσεις, θα διαθέτει 4 μονάδες αποδυτηρίων, όλους τους απαιτούμενους χώρους των ΜΜΕ, θέσεις επισήμων, κλειστούς χώρους επισήμων, εγκαταστάσεις προσβάσεις και θέσεις για ΑΜΕΑ, Σύστημα Κλειστού Κυκλώματος Παρακολούθησης, καφετέριες - κυλικεία, καταστήματα-μπουτίκ και βοηθητικά γήπεδα».