Η νέα τεσσάρα, ο "σούπερ - Μάριο" και οι... τραγικοί (Φώτος)

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και ικανοποιώντας τους φίλους της που ταξίδεψαν στην Λευκωσία, η Ένωση επικράτησε με 4-1 του Ολυμπιακού στο "Μακάρειο" και συνέχισε ακάθεκτη στην κορυφή του πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας. Ονειρικό ντεμπούτο για τον Μάριο Μπούντιμιρ, ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα δύο φορές.

Οι επιλογές του Καραγεωργίου

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Αμπάρης, δεξί μπακ ο Γούμενος, αριστερό μπακ ο Βαλλιάνος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαζαχαρίας και Πάρπας. Αμυντικά χαφ οι Τσιακλής και Κουμής, δεξί χαφ ο Βαττής, αριστερό χαφ ο Φαν Ράνσμπεκ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπασόφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπούντιμιρ.

Φάνηκε εξ' αρχής

Τα πρώτα λεπτά ήταν… οιωνός για την εικόνα που θα είχε ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός παίζοντας ανοικτά και έχοντας φυσιολογική λογική στο παιχνίδι του, χωρίς να ξεκινήσει χτίζοντας… τείχος μπροστά από την εστία του, προσπάθησε να γίνει όσο πιο ανταγωνιστικός μπορούσε. Αυτό σε συνδυασμό με την άριστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, βοήθησαν την ΕΝΠ να… ξεδιπλώσει τις αρετές της.

Στην πρώτη σέντρα...

Στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση η ΕΝΠ σκόραρε, με τον Μπούντιμιρ να σκοράρει στο ντεμπούτο του με μια… επιβλητική κεφαλιά αξιοποιώντας την σέντρα ακριβείας του Φαν Ράνσμπεκ από αριστερά. Οι «βυσσινί» ήταν αρκετά καλοί από την μέση και μπροστά, είχαν ορεξάτη την μπροστινή τετράδα, δημιουργώντας συνεχώς τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Μοναδική… παραφωνία στο πρώτο μέρος, η αδυναμία αναχαίτισης στην μεσαία γραμμή κυρίως, κάτι που έφερε 3-4 καλές φάσεις για τους γηπεδούχους.

Μαζεμένα γκολ και...τέλος

Με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, το άγχος εξακολουθούσε να υπάρχει ελέω και της καλής παρουσία των μικρών του Ολυμπιακού. Τα δύο μαζεμένα γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης, ήταν αυτά που… έδιωξαν κάθε ενδεχόμενο απώλειας, με το τελευταίο μισάωρο να είναι τυπικής διαδικασίας και να επιτρέπει στον Νίκο Καραγεωργίου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε δύο ακόμη νεαρούς, τους Γιωρκάτζιη και Ιωάννου.

Ουδείς υστέρησε

Όχι τόσο για το αποτέλεσμα όσο για την εμφάνιση, δύσκολα βρίσκεις ποδοσφαιριστές που να υστέρησαν. Ένα… κλικ πιο πάνω ήταν οι Μπούντιμιρ, Βαττής και Φαν Ράνσπεκ οι οποίοι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ήταν μέσα σε κάθε καλή προϋπόθεση ή δημιουργία φάσης. Ο πρώτος σκόραρε και δύο φορές ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος είχαν από μία ασίστ.

Σούπερ - Μάριο

Η απόκτηση του Μάριο Μπούντιμιρ… σήκωσε πολλή κουβέντα στο Παραλίμνι για την χρησιμότητά του. Ο Κροάτης φορ φρόντισε να στείλει απαντήσεις με το καλημέρα, αφού στα 60 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε σκόραρε δύο φορές, είχε ένα δοκάρι και ένα ακόμη γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ! Παράλληλα πέραν των τελικών του προσπαθειών, διακρίθηκε και στην… βρώμικη δουλειά που τον ξέραμε ότι κάνει από τις προηγούμενες ομάδες του. Κάθε διεκδικίσημη μπαλιά την έκανε δική του, κάθε σπάσιμο μπάλας είχε αποδέκτη και άφησε πολλές υποσχέσεις για ην συνέχεια, όταν και θα αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό.

Λίρα –εκατό

Ο ορισμός της ευχάριστης έκπληξης της φετινής Ένωσης, είναι χωρίς αμφοβολία ο Αδάμος Πιερέττης. Από αναπληρωματικό αριστερό μπακ που ξεκίνησε την σεζόν, μετατράπηκε εξ’ ανάγκης σε κάποια παιχνίδι ως στόπερ και από τότε η πορεία του είναι σταθερά ανοδική. Απέναντι στον Ολυμπιακό, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τους «βυσσινί», συνδυάζοντας το με μία ακόμη αλάνθαστη εμφάνιση. Λίρα –εκατό ο Αδάμος.

Επιστροφή με γκολ

Στα θετικά συγκαταλέγεται αναμφίβολα και η επιστροφή του Μιχάλη Γιωρκάτζιη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε και έμεινε εκτός από τα τελευταία παιχνίδια, όμως δεν βγήκε εκτός ρυθμού και στην επανεμφάνισή του, κατάφερε να σκοράρει το δεύτερο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα μετά από αυτό κόντρα στην Καρμιώτισσα. Από τους ποδοσφαιριστές που απολαμβάνεις να τους βλέπεις να αγωνίζονται.

Η δεύτερη σερί τεσσάρα και οι επιπλέον πρωτιές

Η Σαββατιάτικη ήταν η δεύτερη σερί τεσσάρα για την Ένωση, η οποία την κατάλληλη στιγμή δείχνει να έχει αποκτήσει την δυναμική που χρειάζεται για να κατακτήσει τον τίτλο. Πλέον έφτασε στα 32 γκολ ενεργητικό και έχει την καλύτερη επίθεση, έχει δεχθεί δέκα γκολ και έχει την καλύτερη άμυνα, έχει πετύχει έντεκα νίκες και είναι στην δεύτερη θέση με μία πίσω από τον Άρη ενώ έχει δεχθεί μόλις μία ήττα, όντας στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Οι... τραγικοί

Μοναδικό… μελανό σημείο, η συμπεριφορά των υπευθύνων ασφαλείας του «Μακαρείου». Αρχικά επέτρεψαν στους μισούς οπαδούς της Ένωσης να καθίσουν στο αριστερό άκρο της κεντρικής κερκίδας και στους άλλους μισούς ακριβώς απέναντι. Στην συνέχεια μετακίνησαν τους τελευταίους δίπλα, ακριβώς στην γωνία του κόρνερ, σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο! Στο ημίχρονο τους μετακίνησαν απέναντι για να τους τοποθετήσουν εκεί που ήταν και οι υπόλοιποι Παραλιμνίτες ενώ τελικά δεν έκαναν αυτό, αλλά αποφάσισαν ότι όλοι οι Παραλιμνίτες πρέπει να καθίσουν στην ίδια ακριβώς κερκίδα με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού, δίπλα – δίπλα με τον κίνδυνο πάνω στην ένταση και στην ανταλλαγή 1-2 λέξεων, να υπάρχουν εντάσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν από κοινού οπαδοί και των δύο ομάδων ρωτούσαν να τους εξηγηθεί η λογική αυτής της πράξης, υπήρξαν απαντήσεις του «Για να το κάνουμε, κάποιος λόγος υπάρχει. Να μην σας νοιάζει ποιος είναι ο λόγος». Συγχαρητήρια…

Και τώρα... κλασικό ντέρμπι

Ακολουθεί το κλασικό ντέρμπι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, κόντρα στην Αναγέννηση. Πάντοτε οι αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες, είτε σε ποδόσφαιρο είτε σε φούτσαλ, είτε σε πετόσφαιρα είτε σε… τάβλι έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αντιπαλότητα. Φτάνει αυτή να μένει στα καθαρά αγωνιστικά πλαίσια και με το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί των δύο ομάδων να συνεχίσουν να συχνάζουν στις ίδιες καφετέριες και να σχολιάζουν σε φιλικό κλίμα την αγωνιστική επικαιρότητα.