Η πιο δύσκολη νίκη, τα... νεκρά διαστήματα και η απάντηση

Την πιο δύσκολη νίκη της στον φετινό… μαραθώνιο του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, πανηγύρισε το Σάββατο η Ένωση. Οι «βυσσινί» επικράτησαν με 1-0 της ΕΝΑΔ στην μακρινή Πόλη της Χρυσοχούς, χάρις σε γκολ του Ηλία Βαττή στο 17’ και συνέχισαν απτόητοι στην κορυφή.

Ίδια εντεκάδα

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Αμπάρης, δεξί μπακ ο Γούμενος, αριστερό μπακ ο Βαλλιάνος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαζαχαρίας και Πιερέττης. Αμυντικά χαφ οι Τσιακλής και Μπάουμαν, δεξί χαφ ο Βαττής, αριστερό χαφ ο Φαν Ράνσμπεκ, στην κορυφή της επίθεσης ο Μπούντιμιρ με τον Μπασόφ να κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Ομοιότητες με Δερύνεια

Το παιχνίδι στην Πόλη της Χρυσοχούς, έχει πολλές, πάρα πολλές ομοιότητες με αυτό της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Αναγέννηση. Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά, έγινε από νωρίς το… αφεντικό στο παιχνίδι και μέχρι το 20’ είχε ένα γκολ με τον Βαττή στο 17’ και δημιούργησε άλλες 2-3 φορές τις προϋποθέσεις και για άλλα γκολ. Όμως απ’ το γκολ και έπειτα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, υπήρχε αδικαιολόγητη καθίζηση, μαζική οπισθοχώρηση, καθόλου κράτημα και κυκλοφορία μπάλας. Αυτά σε συνδυασμό με αχρείαστα φάουλ έξω απ’ την περιοχή του Αμπάρη, έδιναν  το δικαίωμα στους γηπεδούχους να δοκιμάζουν να απειλήσουν με στημένα. Οι εκτελέσεις ήταν ως επί το πλείστον εξαιρετικές, πλησιάζοντας στο γκολ της ισοφάρισης.

Ασύνδετη στο ξεκίνημα της επανάληψης

Ίδιο το σκηνικό και στο πρώτο μισό της επανάληψης. Η Ένωση ήταν ασύνδετη, οργανωμένες επιθέσεις δεν υπήρχαν όμως για καλή της τύχη από το 46’ και μετά οι ποδοσφαιριστές της ΕΝΑΔ έβγαζαν εικόνα κούρασης, χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν στο ίδιο ψηλό τέμπο. Η ομάδα… φώναζε ότι χρειαζόταν άμεσα αλλαγές, για να γφίνει το απαραίτητο φρεσκάρισμα. Αν ήταν δυνατό σε όλες τις γραμμές!

Όταν έγινε η πρώτη αλλαγή

Ο Νίκος Καραγεωργίου καθυστέρησε να… παρέμβει στο παιχνίδι με τις αλλαγές του. Με το που έκανε την πρώτη περνώντας στο παιχνίδι τον Κουμή, η ΕΝΠ… ζωντάνεψε ξανά, ο μικρός είχε σουτ στο δοκάρι ενώ γενικότερα μέσα σε ένα πενταέλπτο έφτιαξε κλασικές ευκαιρίες με τον Κουμή, τον Μπούντιμιρ, τον Μπασόφ και τον Πιερέττη. Ιδίως από το 60’ και μετά όταν οι γηπεδούχοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις, μία αλλαγή στην επίθεση ήταν επιβεβλημένη. Ένας… φρέσκος και ξεκούραστος παίκτης, θα μπορούσε να τρέξει, να πιέσει, να δυσκολέψει την μετάβαση των αντιπάλων από την άμυνα στην επίθεση, να κλέψει μπάλες, να υποδεχθεί κάθετες πάσες και να σκοράρει.

Άργησαν οι αλλαγές, ήρθε η αποβολή και έγινε... θρίλερ!

Οι αλλαγές άργησαν, οι Μπασόφ και Μπούντιμιρ που βρήκαν τις ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο δεν είχαν δυνάμεις και καθαρό μυαλό για να… τελειώσουν το παιχνίδι και η αποβολή του Γούμενου μετέτρεψε το τελευταίο δεκάλεπτο (μαζί με τιε καθυστερήσεις) σε θρίλερ! Ναι μεν η ΕΝΑΔ δεν απειλούσε, όμως κάθε γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή προκαλούσε ανησυχία, αν και ο Παπαζαχαρίας ήταν συγκλονιστικός και δεν άφησε μπάλα να… σκάσει κάτω.

Σίγουρα η πιο δύσκολη

Τέλος καλό όλα καλά, με την Ένωση να… αποδρά από μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα. Πιθανόν να ήταν η πιο σημαντική έως τώρα νίκη, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι χθεσινή ήταν μακράν της δεύτερης η πιο δύσκολη νίκη, απ’ όλες τις απόψεις.

Κορυφαίος ο Γρηγόρης 

Κορυφαίος του αγώνα, μακράν του δεύτερου ήταν ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας. Ο Ελλαδίτης κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε αλάνθαστο παιχνίδι, κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες, βγήκε πρώτος στην μπάλα όσες φορές χρειάστηκε ενώ όταν ο Πιερέττης είχα μαν του μαν τον αντίπαλο σέντερ φορ, έδινε βάθος και κάλυπτε τις… τρύπες. Με τέτοιες αρχηγικές εμφανίσεις από τον Γρηγόρη, η Ένωση δεν έχει να φοβάται τίποτα στα μετόπισθεν, ακόμα και στις μέρες που ο Αμπάρης θα δείχνει αστάθεια…

Σταθερά καλός ο Ολλανδός, απάντησε ο Κροάτης

Από κοντά σε απόδοση και οι Μπάουμαν – Μπούντιμιρ. Ο πρώτος  ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν ο απόλυτος άρχοντας στο κέντρο, με κράτημα μπάλας, σωστή οργάνωση και κάθετο παιχνίδι. Ο Μπούντιμιρ, για ένα ακόμη παιχνίδι έκανε την δουλειά του. Μπορεί να μην σκόραρε, όμως ήταν αυτός που έδωσε έτοιμο γκολ στον Βαττή. Παράλληλα στο β’ μέρος αν και φαινόταν η κούραση μέσα από τις κινήσεις του, υπήρχαν στιγμές που έκανε… πλάκα στους αντίπαλους αμυντικούς. Δεν έχανε μονομαχία, έκανε ντρίμπλες, τακουνάκια, κέρδιζε φάουλ, μοίραζε κάθετες. Σε τρία παιχνίδια έχει σκοράρει ισάριθμα γκολ, έχει δώσει δύο ασίστ και του έχουν ακυρώσει δύο γκολ. Οι αριθμοί αυτοί απαντούν και στο προ εβδομάδων ερώτημα μας

Το ίδιο... νεκρό διάστημα

Για δεύτερο σερί παιχνίδι η Ένωση παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα. Δυνατό ξεκίνημα, γρήγορο γκολ, κατακόρυφη πτώση από το 25’ ως το 70’ και στο τελευταίο εικοσάλεπτο με τις αλλαγές δημιούργησε φάσεις. Με την Αναγέννηση οι ευκαιρίες έγιναν γκολ και ήρθε το 3-0, με την ΕΝΑΔ δεν έγιναν γκολ και έμεινε το αγχωτικό 1-0. Πλησιάζουν τα παιχνίδια που θα ορίσουν μια και καλή τις ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο και οι «βυσσινί» οφείλουν να… εξαλείψουν τα «νεκρά» τους διαστήματα.

Καλή ιδέα το ροτέισον

Ακολουθεί ο αγώνας με τον Διγενή Ορόκλινης στο Παραλίμνι. Θέμα υποτίμησης δεν τίθεται, όμως ένα μερικό ροτέισον δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, αφού θα δώσει το δικαίωμα σε βαρυφορτωμένους ποδοσφαιριστές να πάρουν ανάσες, για να είναι πανέτοιμοι στους αγώνες με Άρη και Καρμιώτισσα εκτός. Ποδοσφαιριστές όπως οι Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Πιερέττης, Βαλλιάνος, Βαττής και Μπούντιμιρ (ειδικά ο τελευταίος λόγω της αποχής του) χρειάζονται ανάσες. Προφανώς και δεν γίνεται να μείνουν όλοι εκτός, όμως όποιοι δείχνουν μεγαλύτερη κόπωση καλό θα είναι να μείνουν στον πάγκο. Άλλωστε υπάρχουν μπόλικες λύσεις σε όλες τια γραμμές. Εκτός θα είναι δεδομένα οι Γούμενος (λόγω της αποβολής) και Μπασόφ (τέσσερις κίτρινες).

Και η ΕΝΑΔ

Η ΕΝΑΔ έδειξε αρκετά καλή εικόνα, κατά πολύ καλύτερη απ’ αυτή του πρώτου γύρου. Οργανωμένη, δουλεμένη, με ορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης και εξαιρετικά στημένα, όμως το υψηλό τέμπο που προτίμησε στο πρώτο ημίχρονο, έφερε νωρίς κόπωση στην επανάληψη. Με τέτοιες εμφανίσεις, εξηγείται η βαθμολογική της άνοδος και η σχετικά άνετη παραμονή της στην Β’ Κατηγορία.