(10 κρούσματα στην Νέα Σαλαμίνα) ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ με βάση το πρωτόκολλο

Close
(10 κρούσματα στην Νέα Σαλαμίνα) ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ με βάση το πρωτόκολλο

Τα μαζεμένα κρούσματα στην Νέα Σαλαμίνα, οδήγησαν το παιχνίδι των ερυθρολεύκων με την Δόξα την ερχόμενη Δευτέρα σε αναβολή ενώ η Ένωση και ο Αχυρώνας, ομάδες τις οποίες αντιμετώπισε η προσφυγική ομάδα θα πάνε για τεστ κορωνοϊού. 

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, Cyberfootball, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές!

Η εξέλιξη αυτή μας αναγκάζει να ανατρέξουμε στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία στις 2/9 δημοσίευσε τις αλλαγές στο πρωτόκολλο της. 

Αυτά ισχύουν λοιπόν με βάση αυτό και με αφορμή τα πολλά κρούσματα στο στρατόπεδο της Νέας Σαλαμίνας. 

  • Φυσικά αναβολή του αγώνα καθώς τα κρούσματα είναι περισσότερα από 4.
  • Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ή υποστηρικτικής ομάδας του Σωματείου εντοπιστεί θετικός στον ιό Covid-19, το άτομο αυτό θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για 14 μέρες, και για να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας θα πρέπει να παρουσιάσουν 3 αρνητικά τεστ με διάστημα 5 ημερών το ένα από το άλλο. 

Προπονήσεις:

  • Όσες Ομάδες έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ποδοσφαιριστή ή/και μέλος της προπονητικής ομάδας ή/και μέλος της υποστηρικτικής ομάδας τους, η προπόνηση τη συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλεται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, Ποδοσφαιριστές και Προσωπικό, θα πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε διαγνωστικό τεστ.  Όσα μέλη της Ομάδας έχουν αρνητικά τεστ θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας με καθημερινή κλινική παρακολούθηση για 7 μέρες (Τα μέλη της ομάδας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να περάσουν οι 7 μέρες και να περιοριστούν μόνο στις μετακινήσεις για σκοπούς προπόνησης). Οι προπονήσεις της ομάδας για την περίοδο των 7 ημερών θα είναι κεκλισμένων των θυρών, και οι στενές επαφές του θετικού κρούσματος θα προπονούνται σε ξεχωριστή ώρα από τους υπόλοιπους Ποδοσφαιριστές. Την 7η μέρα, θα πρέπει να διενεργηθεί δεύτερο διαγνωστικό τεστ σε όλη την ομάδα. Νοείται ότι όλοι οι χώροι και μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα θα πρέπει να τύχουν απολύμανσης από εγκεκριμένη εταιρεία.

Όταν θα μπορεί να παιχτεί ο επόμενος αγώνας της ομάδας:

Για τις επόμενες 14 μέρες από το τελευταίο θετικό κρούσμα, όλες οι επαφές θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν από κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστές ή/και Προπονητές ή/και μέλη της υποστηρικτικής ομάδας των ομάδων που είχαν θετικό κρούσμα και εμπίπτουν στην πιο πάνω κατηγορία, για να έχουν δικαίωμα εγγραφής στο φύλλο αγώνος και  συμμετοχή στον αγώνα θα πρέπει να παρουσιάσουν στον Διαιτητή για έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα, βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ που διενεργήθηκε εντός 24 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα.