Δήμαρχος Λεμεσού για οπαδική βία: "Παραπέμπουν σε εμπόλεμη κατάσταση/Μιλάμε για 15χρονους"

Δήμαρχος Λεμεσού για οπαδική βία: "Παραπέμπουν σε εμπόλεμη κατάσταση/Μιλάμε για 15χρονους"

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (01/06) στην εκπομπή "ALPHA Καλημέρα" αναφέρθηκε στα τελευταία περιστατικά οπαδικης βίας στην πόλη...

Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Πολύ ανησυχητική η κατάσταση, τα τελευταία περιστατικά ξεπέρασαν κάθε όριο βίας ή εγκληματικής συμπεριφοράς. Μιλάμε πλέον για φαινόμενα τα οποία μας παραπέμπουν σε εμπόλεμη κατάσταση, σε φαινόμενα τρομοκρατίας. Αυτές οι συγκρούσεις δεν έγιναν ούτε πριν ούτε μετά από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η πόλη μας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο αποδόμησης από αυτά τα στοιχεία. Μιλάμε για 15χρονους, πλανώνται αμείλικτα ερωτήματα πως αφήσαμε το φαινόμενο να φτάσει μέχρι εδώ. Πρέπει να υπάρξει μια σαρωτική αντίδραση από την Αστυνομία. Πρέπει να υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης δράσης. Πρόκειται για ένα πόλεμο που αν τον αφήσουμε να εξελιχθεί, θα φτάσουμε σε καταστάσεις που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν από κανένα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και ιδιαίτερη προσοχή. Μέσα από το facebook μαζεύονται αυτοί οι νεαροί και κάνουν αυτά που κάνουν. Δεν είναι απλό φαινόμενο, είναι πολύπλοκο και χρειάζεται πιο αναβαθμισμένη αντιμετώπιση".