Εθνική: Θα κρατήσουμε ΔΥΟ πράγματα

Εθνική: Θα κρατήσουμε ΔΥΟ πράγματα

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η διαδρομή της Εθνικής μας ομάδας στον όμιλό της για τα προκριματικά του EURO 2024. Δεν περιμέναμε να προκριθούμε, αλλά ούτε περιμέναμε να χάσουμε και τους 8 αγώνες. Πήγαμε πίσω 32 χρόνια. Από τότε, για τα προκριματικά του EURO 1992 είχε να μετρήσει μόνο ήττες η Εθνική μας.

Κόντρα στην ισχυρή Ισπανία κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο, καθώς δεχθήκαμε πολύ εύκολα 3 γκολ, ενώ μπορούσε για περισσότερα γκολ ο αντίπαλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάναμε την πρώτη και μοναδική μας τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος με σουτ του Κάστανου εκτός περιοχής στο 41'. Η Εθνική μας ομάδα έκανε συνεχώς αβίαστα λάθη και δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα. Όταν προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση, ο Πίττας σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε στηρίγματα.

Στην επανάληψη η Ισπανία κατέβασε ταχύτητα και οι διεθνείς μας παρουσίασαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Πετύχαμε και ένα πολύ ωραίο γκολ με τον Πηλέα, μετά από φοβερή μεταβίβαση του Χαραλάμπους.

Από το χθεσινό παιχνίδι θα κρατήσουμε την καλή προσπάθεια στο β' ημίχρονο και τη στήριξη από τον κόσμο. Στην επιστροφή της Εθνικής μας ομάδας στη Λεμεσό μετά από 20 χρόνια, υπήρχε ζωντάνια στις εξέδρες. Παρόλο που βρεθήκαμε πίσω από νωρίς με 3-0, εντούτοις ο κόσμος σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούσε να σπρώξει τους παίκτες. Και είχε ο κόσμος τη δική του συμβολή στην... τίμια προσπάθεια που έγινε στην επανάληψη. Όπως ανακοινώθηκε διατέθηκαν 9667 εισιτήρια, ρεκόρ προσέλευσης στο "Αλφαμεγα".

Είναι σημαντικό να πάει αρκετός κόσμος και στο φιλικό ματς της Κυριακής με αντίπαλο τη Λιθουανία, στο ίδιο γήπεδο. Με δωρεάν είσοδο, να στηρίξει το φίλαθλο κοινό την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας για νίκη μετά από 1 χρόνο! Από τις 20 Νοεμβρίου και τη φιλική νίκη επί του Ισραήλ με 3-2 εκτός έδρας έχει να κερδίσουμε.

Στέλιος Αναστασίου

enter " "