Η ΑΕΚ αφήνει τον κόσμο της να δει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο…

Η ΑΕΚ αφήνει τον κόσμο της να δει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο…

Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ εξανέμισε τις ήδη λίγες ελπίδες της ΑΕΚ για διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λάρνακας ακροβατούσε εδώ και μερικές βδομάδες μεταξύ του 'πάω και πρωτάθλημα' ή 'εξασφαλίζω ευρωπαϊκή συμμετοχή και τη νέα σεζόν'. Τελικά, με βάση τα αποτελέσματα στα πλέι οφ, που διόλου θετικά δεν ήταν, θα δώσει μάχη για να παίξει και του χρόνου στο Κόνφερενς Λιγκ. Για την ώρα έχει το προβάδισμα να το πετύχει. 

Σε μία μακρά σεζόν, μία μεγάλη ομάδα δημιουργεί προϋποθέσεις, δημιουργεί προσδοκίες, χαράζει δρόμο και προχωρά σ΄αυτόν. Κάποιες φορές ξεφεύγει λίγο, άλλες θέτει εαυτόν στη σωστή για την ίδια τροχιά… Στο τέλος όμως αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. 

Το θέμα με την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν είναι πως η ίδια δημιούργησε αυτές τις μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο της. Ξεκίνησε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το συνέχισε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το ‘τέλειωσε’ στους 16 του Κόνφερενς Λιγκ. Παράλληλα έκανε για μεγάλο χρονικό διάστημα πορεία πρωταθλητισμού με την πλειοψηφία του φίλαθλου κοινού να την χρήζει ως ένα από τα φαβορί για κατάκτηση του τίτλου. 

ρ

Αυτός ο ενθουσιασμός στ΄αποδυτήρια, στη διοίκηση, αυτή η πίστη για να γράψει αυτή η ομάδα ιστορία κατακτώντας για πρώτη φορά το πρωτάθλημα όπως αναμενόταν φώλιασε στη καρδιά και το μυαλό του ΑΕΚτζή. 

Πλέον η ίδια ΑΕΚ, αφήνει στην κρίση του ΑΕΚτζή να δει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Με δεδομένο ότι βεβαίως δεν θα χάσει και τον στόχο που της έχει απομείνει, δηλαδή την συμμετοχή στο Κόνφερενς Λιγκ τη νέα περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, οι καλές στιγμές της φετινής πορείας της ΑΕΚ Λάρνακας μάλλον υπερισχύουν των κακών. Κι΄αν στο μυαλό και την καρδιά του ΑΕΚτζή υπάρχει ψεγάδι απογοήτευσης, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά αυτό το κλαμπ που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα άλματα προς τα μπρος που έκανε τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος… Γιατί αυτό που έκανε με την παράλληλη εξαιρετική πορεία σε Κύπρο και Ευρώπη, δεν ξανάγινε.