Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (13/05) στο Παβίλιον η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για την ετήσια βράβευση.
Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net παρευρέθηκε στην αίθουσα και σας μετέφερε το ρεπορτάζ...
-ΕΝΑΡΞΗ
-Καλωσόρισμα από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνο Σιαμπουλλή.
-Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα:
«Δεν είναι υπερβολή είναι γεγονός. Το φετινό πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας ήταν το αποκορύφωμα της συνεχώς αυξανόμενης ανταγωνιστικότητας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια.
Ο τίτλος κρίθηκε στη τελευταία αγωνιστική, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η λίστα των κατόχων των εισιτηρίων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα οριστικοποιηθεί αυτή την εβδομάδα μετά τον τελικό κυπέλλου.
Συγχαρητήρια σε όλες τις πρωταθλήτριες ομάδες, συγχαρητήρια στους κυπελλούχους, στους διακριθέντες αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν ή πρόσφεραν στις διοργανώσεις της ΚΟΠ με οποιοδήποτε ρόλο.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Cyta, σε μια διοργάνωση που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.
Το είχα πει και τα προηγούμενα χρόνια, το επαναλαμβάνω και φέτος: Το πρωτάθλημα κάθε χρόνο, το παίρνει η ομάδα που το αξίζει.
Αυτό ισχύει και φέτος με το ΑΠΟΕΛ αφού είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες, την καλύτερη επίθεση, μαζί με τον Άρη, και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος!
Καλή επιτυχία στον Πρωταθλητή μας στο Champions League! Καλή επιτυχία και στις υπόλοιπες ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
Ταυτόχρονα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις ομάδες της Ομόνοιας και της Πάφου που θα διεκδικήσουν το ερχόμενο Σάββατο το Κύπελλο Coca – Cola της φετινής χρονιάς. Είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρουν στο φίλαθλο κοινό ένα ποδοσφαιρικό θέαμα, αντάξιο της ποιότητας τους!
Συναρπαστικές στιγμές, εναλλαγή συναισθημάτων, απογοητεύσεις, λύπη, χαρά, ταλέντο και επαγγελματισμός. Αυτά προσφέρει, με ένα μοναδικό τρόπο το ποδόσφαιρο που συγκλονίζει εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο το κόσμο.
Δεν περιμένω να γίνει αποδεκτή δημόσια αυτή η τοποθέτηση απ´ όλους, αλλά το λέω με πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Το κυπριακό ποδόσφαιρο ανέβηκε και συνεχώς ανεβαίνει επίπεδο.
Πριν από μερικά χρόνια η συμμετοχή κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν η εξαίρεση του κανόνα. Τώρα πλέον οι κυπριακές ομάδες όχι μόνο συμμετέχουν αλλά έχουν και αξιώσεις.
Με την ευκαιρία, να θυμίσω πως, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αμφίρροπο ήταν και το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Στο τέλος, τα κατάφεραν να ανέρθουν στην πρώτη κατηγορία η Ομόνοια Αραδίππου ως πρωταθλήτρια, η Ομόνοια 29ης Μαϊου και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Τους συγχαίρω, όπως και τις υπόλοιπες ομάδες των μικρών κατηγοριών που πέτυχαν την άνοδο τους σε πιο μεγάλη κατηγορία.
Φίλες και Φίλοι
Κυρίες και Κύριοι
Μας χωρίζει μόλις μια εβδομάδα από την έναρξη της τελικής φάσης του EURO Κάτω των 17. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Είναι μια διοργάνωση σταθμός στην ιστορία της Ομοσπονδίας μας και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές.
Περιμένουμε τους φιλάθλους να γεμίσουν τα στάδια και να γίνουν μέρος της ιστορίας που θα γραφτεί στη χώρα μας. Είναι μια απαιτητική διοργάνωση, ψηλού επιπέδου η οποία χρειάζεται πολλή δουλειά και πολύ κόπο.
Συγχαίρω το Γενικό Διευθυντή της ΚΟΠ, τους διευθυντές της Ομοσπονδίας και το προσωπικό για τη μεγάλη τους προσπάθεια να φέρουμε σε πέρας αυτή τη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές μας που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του EURO.
Σας περιμένουμε όλους στα γήπεδα για να χειροκροτήσουμε τα μελλοντικά αστέρια του Κυπριακού και του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου.
Φίλες και φίλοι
Διανύουμε μια επετειακή χρονιά για την ΚΟΠ αφού το Σεπτέμβριο συμπληρώνουμε 90 χρόνια ζωής. Ως Ομοσπονδία, θα τιμήσουμε τα ενενηντάχρονα μας με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με αποκορύφωμα μια μεγάλη εκδήλωση με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από το εξωτερικό. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα.
Πριν λίγα χρόνια, εξαγγείλαμε τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Εθνικών Ομάδων, το σπίτι του ποδοσφαίρου μας που θα γίνει στον Κόρνο. Για λόγους για τους οποίους δεν ευθυνόμαστε, έχουμε βγει εκτός αρχικών χρονοδιαγραμμάτων. Όμως, με δουλειά και επιμονή, ξεπερνάμε τα προβλήματα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα επόμενα μας βήματα για το μεγαλεπήβολο αυτό έργο.
Η είσοδος του VAR στο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει τα δεδομένα και αυτό δεν αφορά μόνο την Κύπρο αλλά ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα διαιτητικά λάθη δεν θα εξαλειφθούν ποτέ. Όμως, κατά την άποψη μου, είχαμε μια καλή χρονιά από διαιτητικής πλευράς με λιγότερα λάθη, λιγότερες φωνές, λιγότερες διαμαρτυρίες. Στόχος μας, η ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση, χρόνο με τον χρόνο.
Έχουμε ήδη ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας μας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα και τον στενό του συνεργάτη, Ίγκορ Ράντοϊτς, υπεύθυνο εκπαίδευσης για το VAR αφού είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο που επιτελούν.
Υπάρχει ένας κοινός προβληματισμός και μια διαπίστωση. Η διαρκής παρουσία ξένων διαιτητών δεν είναι η λύση. Πρέπει να στηρίξουμε τον Κύπριο διαιτητή και αυτό δεν αφορά μόνο την ΚΟΠ και την επιτροπή διαιτησίας, αλλά μας αφορά όλους. Χρειάζεται κοινή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την προκατάληψη.
Έχουμε καλούς, νέους Κύπριους διαιτητές τους οποίους πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε. Είμαστε σίγουροι πως θα μας ανταποδώσουν αυτή την εμπιστοσύνη με την παρουσία τους στο γήπεδο.
Φίλες και φίλοι
Ως Ομοσπονδία, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και ήδη, έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τις μικρότερες κατηγορίες αλλά και το πρωτάθλημα Νέων Κ-19.
Σύντομα, θα πάρουμε αποφάσεις που αφορούν και το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και θα σας τις ανακοινώσουμε.
Οι θλιβερές εικόνες και τα επεισόδια σε κάποιους αγώνες, μας ανάγκασαν να λάβουμε μέτρα. Η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί.
Ο τελικός Κυπέλλου Coca – Cola θα γίνει σε λίγες ημέρες με την παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων. Ως ποδόσφαιρο, έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως, στις κερκίδες υπάρχουν θέσεις για τους φιλάθλους όλων των ομάδων.
Όσον αφορά την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά. είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων με τις αρμόδιες αρχές για το πως θα πορευθούμε. Ως Ομοσπονδία, σε συνεργασία πάντα με τα σωματεία μας, να είστε βέβαιοι πως θα κάνουμε τον καλύτερο δυνατό χειρισμό.
Κλείνοντας την ομιλία μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς της Ομοσπονδίας που αποτελούν τους συνοδοιπόρους μας στην προσπάθεια που καταβάλουμε για πρόοδο και αναβάθμιση του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Απόψε δεν είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές. Απόψε τιμούμε τους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Η βραδιά τους ανήκει. Το ίδιο και ο σεβασμός και η εκτίμηση μας!».
Οι βραβεύσεις:
-Πρωταθλήτρια Επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ - Δόξα Παλαιομετόχου
-Πρωταθλητής Γ' Κατηγορίας - Χαλκάνορας
-Πρωταθήτρια Β' Κατηγορίας - Ομόνοια Αραδίππου
-O Μπερνάρντο Μασκαρένγκα του Εθνικού Λατσιών ως πρώτος σκόρερ της Γ’ Κατηγορίας με 17 γκολ.
-Πρώτος σκόρερ Β' Κατηγορίας - Μιχάλης Χαραλάμπους (ΕΝΠ)
-Καλύτερος παίκτης Κ17 Χρύσης Ευαγγέλου (Ομόνοια)
-Καλύτερος παίκτηςΚ19 Ζάνος Σάββα - (Τορίνο)
--Η ΑΕΛ, πρωταθλήτρια ομάδα στο φούτσαλ και ο φουτσαλιστής της Φαμπρίτσιο.
-Οι Apollon Ladies για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η Φιλίππα Σάββα.
-ΑΕΚ - Η ομάδα με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Εθνική 17.
-Ομόνοια - Η ομάδα με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Εθνική Νεανίδων Κ19.
-Ομόνοια - Η ομάδα με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Εθνική Νέων Κ19.
-ΑΠΟΕΛ - Η ομάδα με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Εθνική Ελπίδων Κ21.
-Ομόνοια- Η ομάδα με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Εθνική Φούτσαλ.
-Apollon Ladies - Η ομάδα με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Εθνική Γυναικών.
-Ομόνοια - Η ομάδα με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Εθνική Ανδρών.
-Πολυτιμότερη παίκτρια Εθνικής Νεανίδων - Μαρία Ζαμανή (Ομόνοια)
-Πολυτιμότερος παίκτης Εθνικής Ελπίδων - Γιάννης Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ)
-Πολυτιμότερος παίκτης Εθνικής Φούτσαλ - Ελ Κέμπε (Ομόνοια)
-Πολυτιμότερη παίκτρια Εθνικής Γυαναικών - Μαριλένα Γεωργίου (Apollon Ladies)
-Πολυτιμότερος παίκτης Εθνικής Ανδρών - Ιωάννης Πίττας (ΑIK)
-Κορυφαίοι βοηθοί διαιτητές: Παύλος Γεωργίου και Πέτρος Πέτρου.
-Κορυφαίος διαιτητής: Κωνσταντίνος Φελλάς.
-Βράβευση στον Εθνικό, ως η κορυφαία επίθεση στο β' γκρουπ (70 γκολ).
-Βράβευση στο ΑΠΟΕΛ και τον Άρη, ως οι δύο κορυφαίες επιθέσεις στο α' γκρουπ (63 γκολ).
-Βράβευση για τους πρώτους σκόρερ στο β' γκρουπ. Μάριος Ηλία (Εθνικός) και Ανδρέας Κατσαντώνης (Καρμιώτισσα), από 19.
-Βράβευση για τον πρώτο σκόρερ στο α' γκρουπ: Ζάιρο (Πάφος) με 16 γκολ.
-Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος: Χαράλαμπος Χαραλάμπους (Ομόνοια).
-MVP του πρωταθλήματος - Φράνκο Τόνγκια (ΑΕΚ).
-Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, Ραν Μπεν Σιμόν (ΑΕΚ).
-Βραβεύτηκε ο Εθνικός για το ήθος των ομάδων της ακαδημίας του, που φεύγοντας από κάθε εκτός έδρας αγώνα φροντίζουν να καθαρίζουν τα αποδυτήρια.
-Βραβεύτηκε η ιατρική ομάδα του Αλφαμέγα που με την άμεση παρέμβαση της, έσωσε την ζωή ενός οπαδού.
-Τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στην ΚΟΠ ο Γιώργος Φαντάρος.
-Τιμήθηκε ο Άρης για την συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
-Βράβευση στον Τάσο Σκαμπύλη για την προσφορά ου στην Εθνική Φούτσαλ.
-Βράβευση στον Ανδρέα Αβραάμ για την προσφορά του στην Εθνική Ανδρών.
-Βράβευση στον Γιώργο Εφραίμ για την προσφορά του στην Εθνική Ανδρών.
-Βραβεύτηκαν οι δύο ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας ομάδας του ΑΠΟΕΛ με τις περισσότερες συμμετοχές, οι Μπέλετς και Ντονγκαλά.
-Βράβευση στο ΑΠΟΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
-Ολοκληρώθηκαν οι βραβεύσεις.
Δείτε την εκπομπή SUPER MONDAY με Εφραίμ (και Χριστιάνα) και Καραπατάκη: