Νεότερες εξελίξεις για τους κόκκινους φακέλους (Ρεπορτάζ ΑΝΤ1)

Νεότερες εξελίξεις για τους κόκκινους φακέλους (Ρεπορτάζ ΑΝΤ1)

Παρέμβαση του αστυνομικού συντάκτη του ΑΝΤ1, Θησέα Ιωάννου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού το βράδυ της Τρίτης, με σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση με τους κόκκινους φακέλους. Έχουν διοριστεί ερευνώντες λειτουργοί για τους αγώνες Ολυμπιακός - Δόξα, Ολυμπιακός - Ακρίτας, ΕΝΠ - ΑΕΛ και Ομόνοια - ΑΕΚ. Οι δύο νομικοί που θα διερευνήσουν τους 16 κόκκινους φακέλους που ήρθαν στο πρόσφατο παρελθόν και… χάθηκαν θα διοριστούν την ερχόμενη Παρασκευή. 

Aναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Θησέας Ιωάννου...

"Πρόκειται για τον Ηλία Λαμπίδη που θα ερευνήσει το Ομόνοια - ΑΕΚ, την Άννα Σωτήρη που θα ερευνήσει τον αγώνα Ολυμπιακός - Ακρίτας, τον Χαρίλαο Χρυσάνθου που θα διερευνήσει το παιχνίδι Ολυμπιακός - Δόξα και ο Νικόλας Κουρσάρης ο οποίος θα διερευνήσει το ΕΝΠ - ΑΕΛ. Είναι οι τέσσερις νομικοί οι οποίοι θα ερευνήσουν τους τέσσερις τελευταίους φακέλους ενώ οι δύο νομικοί που θα διορίζονταν σήμερα για να διερευνήσουν τους 16 χαμένους κόκκινους φακέλους αναμένεται ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας όπως μαθαίνουμε μόλις άρχισε η τελευταία συζήτηση γύρω από τους χαμένους φακέλους και τους τέσσερις νέους φακέλους, στάλθηκε επιστολή προς την Επιτροπή Δεοντολογίας μέσα από την οποία η Νομική Υπηρεσία ζητούσε επιβεβαίωση ότι θα διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες και ακολούθως θα αποστείλει πίσω στη Νομική Υπηρεσία έκθεση από τα όσα θα καταγραφούν. Την ίδια ώρα στην αρμόδια υπηρεσία του αρχηγείου αστυνομίας έντεκα υποθέσεις πιθανής χειραγώγησης αγώνων βρίσκονται ενώπιον τους. Τις τελευταίες ώρες όπως μαθαίνουμε γίνεται μία τελευταία καταγραφή των όσων γεγονότων για την κάθε υπόθεση υπάρχουν ενώπιον των ανακριτών και ακολούθως σύμφωνα με αρμόδια πηγή τα όσα θα καταγραφούν θα σταλούν στη Νομική Υπηρεσία.

Στη Νομική Υπηρεσία ζητήθηκε σχετική ενημέρωση για το που βρίσκονται οι υποθέσεις για τις οποίες πριν μήνες είχαν δοθεί και ανάλογες οδηγίες από σύσκεψη που έγινε στην Νομική υπηρεσία.

Όπως μάθαμε τις τελευταίες ώρες οι ανακριτές κάνουν μία αξιολόγηση το όσων έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα μέσα και από καταθέσεις και τεκμήρια γύρω από τις υποθέσεις. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν αποκλείεται οι συγκεκριμένες πληροφορίες που ζήτησε η Νομική Υπηρεσία να σταλούν στους αρμόδιους λειτουργούς ενώ όπως καταγράφει το ρεπορτάζ δεν αποκλείεται να γίνει και μία σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για αξιολόγηση των γεγονότων γύρω από τους στημένους αγώνες και τους κόκκινους φακέλους όπως καταγράφονται τα γεγονότα τα τελευταία 24ωρα".

Διαβάστε επίσης/Ευθυμίου/"Θέμα με ασυμβίβαστο Κούμα"