Περιστατικά οπαδικής βίας στη Λεμεσό/Το UPD για το βράδυ της 30ης Μαΐου

Περιστατικά οπαδικής βίας στη Λεμεσό/Το UPD για το βράδυ της 30ης Μαΐου

Κυκλοφόρησε το πρωί η είδηση μέσω του Alpha για περιστατικά οπαδικής βίας χθες βράδυ στη Λεμεσό.

  324324

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, όταν βγήκε η είδηση, μας λέχθηκε ότι σημειώθηκε μόνο ένα περιστατικό, χωρίς να μας δώσουν τη… φουλ πραγματική εικόνα. Ίσως δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι εκείνη την ώρα, ίσως κάτι άλλο; 

Διαβάσαμε πριν από λίγο στο ΚΥΠΕ, δήλωση του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου για το τι συνέβη ψες στη Λεμεσό.

Αυτούσιο το θέμα από το ΚΥΠΕ

Δυο περιστατικά επίθεσης σε νεαρά πρόσωπα καταγράφηκαν στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της νύχτας, από κουκουλοφόρους που έφεραν διακριτικά συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, γύρω στα 20 με 30 πρόσωπα που έφεραν κουκούλες, βρέθηκαν σε χώρο συγκέντρωσης νεαρών στην περιοχή του γυμνασίου Αγίας Φύλας, από τους οποίους ζήτησαν να μάθουν ποιά ποδοσφαιρική ομάδα υποστήριζαν.

Όσοι απάντησαν διαφορετική ομάδα από την δική τους, οι κουκουλοφόροι φέρεται να τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα δύο νεαρά πρόσωπα να επισκεφθούν τις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, φέροντας θλαστικά τραύματα. Σύμφωνα με μαρτυρία, κάποιοι εκ των δραστών έφεραν μαζί τους ρόπαλα, πρόσθεσε ο κ. Κυριάκου.

Παρόμοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγη ώρα αργότερα, αυτή τη φορά έξω από καφέ της τουριστικής περιοχής του ποταμού Γερμασόγειας, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, νεαρά πρόσωπα φέρεται να δέχθηκαν επίθεση από τους κουκουλοφόρους, που τους ρωτούσαν ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστήριζαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τραυματίστηκε οποιοσδήποτε.

Η Αστυνομία ερευνά τις μαρτυρίες και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει αυριανή πορεία διαμαρτυρίας που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Απόλλωνα, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, με αφορμή την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σε δυο φιλάθλους, ο κ. Κυριάκου είπε πως θα λειτουργήσει κέντρο κρίσεως και θα υπάρχει αυξημένη παρουσία μελών της αστυνομίας, για διατήρηση της τάξης.