ΦΙΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ δημοσιογράφους;

Close
ΦΙΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ δημοσιογράφους;

Η σεζόν 2020/21 έχει ξεκινήσει. Οι ομάδες κάνουν προπονήσεις, παιχνίδια προετοιμασίας. Ο κόσμος διψά για ποδόσφαιρο αφού η πανδημία μας το στέρησε εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, Cyberfootball, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές!

Ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα, ενδεχομένως να μην είναι εφικτή η κάλυψη των αγώνων από τους αθλητικογράφους. Με το πρωτόκολλο που ισχύει σήμερα, για τα γήπεδα ποδοσφαίρου υπάρχει όριο μέχρι 60 άτομα φυσική παρουσία ανά εγκατάσταση συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου. Ένας πολύ μικρός αριθμός σε έναν πολύ μεγάλο χώρο, αν αναλογιστούμε τι ισχύει σε σούπερμαρκετ, χώρους εργασίας, καφέ κλπ.

Τις επόμενες μέρες υπάρχουν προγραμματισμένα αμέτρητα φιλικά, αρκετά εκ των οποίων προγραμματίστηκαν να είναι τηλεοπτικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ανόρθωση - Απόλλων το Σάββατο.

Ο αριθμός των 60 ατόμων δεν εξυπηρετεί καθόλου. Μόνο οι δυο ομάδες και τα άτομα του τηλεοπτικού συνεργείου αριθμούν περί τα 100 άτομα. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα θα υπάρχει και για τα επόμενα φιλικά που προγραμματίζεται να είναι τηλεοπτικά.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ κανείς δεν είναι ξεκάθαρος και σίγουρος αν το ματς θα γίνει στην παρουσία των αθλητικών συντακτών. Οι ομάδες σίγουρα δεν ευθύνονται και περιμένουν οδηγίες.

Η λύση είναι πραγματικά πάρα πολύ απλή. Το Υπουργείο πρέπει άμεσα να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να κάνουν την δουλειά τους με ασφάλεια, ώστε να μεταφέρουν τους αγώνες στους φιλάθλους.

Θα μπορούσε, για παράδειγμα, στα δημοσιογραφικά θεωρεία να τηρείται απόσταση ανάμεσα στους δημοσιογράφους και να επιτραπεί ένας ικανοποιητικός αριθμός ειδικά για λειτουργούς των ΜΜΕ.

Το ποδόσφαιρο δέχθηκε τεράστιο πλήγμα τους τελευταίους μήνες, δεν υπάρχει λόγος να προκαλούμε ακόμα περισσότερα προβλήματα όταν υπάρχουν εύκολες και ασφαλείς λύσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πάντες.

δδδδδ