Τι έγινε στη συνάντηση Απόλλων-ΑΕΛ-Άρη /Δηλώσεις στο Kerkida

Τι έγινε στη συνάντηση Απόλλων-ΑΕΛ-Άρη /Δηλώσεις στο Kerkida

Αρκετά ήταν αυτά που συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Απόλλωνα με αντικείμενο συζήτησης το υπό ανέγερση γήπεδο στο Κολόσσι.

Εκεί παρευρέθηκαν από πλευράς Απόλλωνα οι Νίκος Κίρζης και Γιώργος Παπαγιάννη, Ανδρέας Σοφοκλέους - Θεόδωρος Αντωνίου από πλευράς ΑΕΛ και Λύσανδρος Λυσάνδρου -Δημήτρης Γιαννέλης από τον Άρη.

Το kerkida.net επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Άρη, τον κ. Λυσάνδρου, ο οποίος μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Αναφέρθηκε στην αλλαγή που πρέπει να γίνει για να μην προκύψουν προβλήματα με την ευρωπαϊκή συμμετοχή των ομάδων, τους οργανωμένους, το οδικό δίκτυο που καθυστερεί και όχι μόνο.

Διαβάστε πιο κάτω τις τοποθετήσεις του:

«Συζητήθηκε το πρότζεκτ του γηπέδου, έγινε ενημέρωση από τους Διευθυντές και των τριών σωματείων όσων αφορά τα έργα τα οποία θα πρέπει να γίνουν μετά από την τηλεδιάσκεψη που είχαμε μαζί με την επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, όπου ήταν και ο ΚΟΑ και ο εργολάβος. Xρειάζεται οπωσδήποτε να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις και αλλαγές ούτως ώστε το γήπεδο να έχει και την ανάλογη κατηγορία. Να μην κάνουμε ένα γήπεδο που να μην μπορούμε να έχουμε ευρωπαϊκούς αγώνες».

Οι τροποποιήσεις αυτές μπορεί να είναι χρονοβόρες και να καθυστερήσουν το έργο;
«Όχι, όχι δεν είναι χρονοβόρες. Εξαρτάται από τον εργολάβο και τον ΚΟΑ. Είναι αλλαγές οι οποίες εμείς σαν σωματεία τις είχαμε εντοπίσει εδώ και αρκετό καιρό και τις αναφέραμε. Απλά η συζήτηση ήταν κατά πόσο θα έπρεπε ή όχι να γίνουν και μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε με τους υπεύθυνους γηπεδικών εγκαταστάσεων και αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ. Επισημάνθηκε το γεγονός και στον εργολάβο και τον ΚΟΑ. Αυτές τις τροποποιήσεις επειδή εμείς επιθυμούμε να ξεκινήσουν, είχαμε την συνάντηση όπου συζητήσαμε μεταξύ άλλων και αυτό το κομμάτι. Συζητήσαμε το κομμάτι του φωτισμού, των αποδυτηρίων και ότι έχει σχέση με το γήπεδο. Ήταν μία πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση. Πραγματικά πολύ καλή η οποία έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα και νομίζω ότι υπάρχει πλήρης συναίνεση και σύμπνοια των τριών σωματείων όσον αφορά το τι γήπεδο θέλουμε να γίνει στη Λεμεσό. Αυτό που μας προβληματίζει και το οποίο συζητήθηκε είναι το θέμα το οδικό. Βλέπουμε ότι για κάποιος λόγους το οδικό δεν έχει προχωρήσει και αυτό που μας φοβίζει είναι να μην γίνει ένα γήπεδο και να μην υπάρχει οδική επικοινωνία».

Ποιον βαραίνει αυτό το κομμάτι;
«Τη Πολιτεία, το Υπουργείο Συγκοινωνιών, το τμήμα δημοσίων έργων που θα έπρεπε ήδη να είχε προγραμματίσει να βγει σε προσφορά και να ξεκινήσουν τα έργα».

Είχατε καθόλου επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες;
«Εμείς δεν είχαμε οποιαδήποτε επικοινωνία. Είναι κάτι που αφορά την Πολιτεία. Εμείς αυτό που μας ενδιαφέρει και μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά είναι το γήπεδο. Εμείς δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι από το αρμόδιο Υπουργείο. Ίσως να ζητήσουμε μία ενημέρωση για το πότε θα είναι έτοιμα τα έργα».

Το θέμα είναι να μην γίνει το γήπεδο και στο τέλος να υπάρχει πρόβλημα με το οδικό δίκτυο.
«Αν ξεκινήσει το γήπεδο και παραμείνει το υφιστάμενο οδικό δίκτυο θα γίνεται πανικός. Θα είναι τεράστια ταλαιπωρία».

Το μοναδικό σημείο δηλαδή από τα έργα στο γήπεδο που είναι πίσω είναι αυτό.
«Στο παρόν στάδιο, ναι. Και οι αλλαγές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε για να έχουμε ένα γήπεδο που θα αξίζει και τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Δεν γίνεται να κάνεις ένα γήπεδο να μην έχει τις αδειοδοτήσεις που πρέπει και να αναγκάζονται οι ομάδες της Λεμεσού που θα παίζουν στην Ευρώπη να παίζουν στο ΓΣΠ. Ήδη εντοπίστηκαν οι αλλαγές για να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο που να μπορούν να διεξάγονται αγώνες μέχρι και σε ένα υψηλό επίπεδο και για την Εθνική όποτε το χρειαστεί».

Από την εξέλιξη των έργων και τα χρονοδιαγράμματα είστε καλυμμένοι; Είναι όλα εντάξει; 
«Από την ενημέρωση που είχαμε νομίζω είμαστε καλυμμένοι. Πάμε καλά».

Πάμε λίγο στην επίθεση που δεχθήκατε πρόσφατα. Υπάρχει κάποια εξέλιξη από τις έρευνες της Αστυνομίας;
«Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της. Ευελπιστώ ότι στο τέλος της ημέρας θα καταλήξουμε ποιοι το έκαναν και γιατί. Απλά αυτό που συνεχίζω να λέω είναι ότι είναι για καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους».

Φαντάζομαι δώσατε κάποια ονόματα στην Αστυνομία.
«Δεν θέλω να πω οτιδήποτε γιατί μπορεί να επηρεάσει οτιδήποτε. Εγώ θεωρώ ότι αυτό που έγινε ήταν μεμονωμένο γεγονός και δεν θα επαναληφθεί, ούτε σε μένα ούτε σε κάποιον άλλο. Η ευθύνη είναι όλη δική μας (ως παράγοντες γενικά εννοεί) γιατί επιτρέψαμε σε κάποιους ανθρώπους να μπουν στο ποδόσφαιρο, να πάρουν θέσεις προέδρων ή οτιδήποτε άλλο και δυστυχώς με την ανοχή ή την σιωπή τη δική μας φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Κάποια στιγμή θα πρέπει και εμείς οι ίδιοι που αγαπούμε τον αθλητισμό αλλά και η Πολιτεία να πάρει πιο αυστηρά μέτρα. Μπορεί και νομίζω έφθασε ο καιρός να το κάνει. Υπάρχουν τρόποι. Να γυρίσουμε να δούμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο συμβαίνει σε κράτη όπως την Αλβανία και το Κόσοβο που εμείς θεωρούμε υποανάπτυκτα. Ας παραδειγματιστούμε από τις ευρωπαϊκές χώρες πως λειτουργούν. Και να σου πω και για τη βία στα γήπεδα. Βρήκαμε μία προσωρινή λύση με την κάρτα φιλάθλου, γιατί για μένα είναι προσωρινή. Οι οργανωμένοι αρνούνται να βγάλουν κάρτα φιλάθλου και σταμάτησε και η βία στα γήπεδα. Αν βγάλουν αύριο κάρτα φιλάθλου πως θα τους ελέγξεις; Αν θέλουμε να σταματήσει η βία στα γήπεδα ας πάρουμε το παράδειγμα της Αγγλίας που γινόντουσαν πολύ χειρότερα πράγματα σε κάθε παιχνίδι. Μέσα σε μία νύχτα η Θάτσερ, αν και δεν συμφωνώ πολιτική της, το σταμάτησε. Θέλει αποφασιστικότητα. Εδώ μία υπόθεση κάνει 3-4 χρόνια στα δικαστήρια. Υπάρχει τρόπος να το λύσουμε. Το πιο σημαντικό είναι η αποφασιστικότητα. Πρέπει να καταλάβουν οι πρόεδροι των μεγάλων σωματείων ότι δεν τους έχουν ανάγκη. Προκαλούν προβλήματα. Οικονομικά διαλύουν τα σωματεία και απομακρύνουν από τα γήπεδα οικογένειες και αυτούς που θέλουν να δουν ένα αγώνα».

Απ’ την άλλη χωρίς οργανωμένους δεν είναι η ίδια ατμόσφαιρα στα γήπεδα.
«Να σου πω ένα παράδειγμα. Είχα πάει το Σεπτέμβριο του 2019 που ήμουν στο Κογκρέσο της ΦΙΦΑ πήγα να δω τον αγώνα της Ατλέτικο με τη Ρεάλ Μαδρίτης με 70.000 κόσμο. Κάθονταν μαζί φίλαθλοι και των δυο ομάδων. Τελείωσε ο αγώνες και όλοι μαζί, φίλοι της Ρεάλ και της Ατλέτικο έφυγαν με το μετρό χωρίς ούτε ένα παρατράγουδο».

Πάνος Λάρκος

4ρ3εδ