Άμεση λύση και… βοήθεια (το σκεπτικό απόκτησης Άδωνη)

Η απευθείας κόκκινη κάρτα Ντιακιτέ (σ.σ με Απόλλωνα), το ότι ο Κατσικάς προέρχεται από θλάση και το δεδομένο ότι ο Ντάτκοβιτς ακόμη δεν έχει καταγράψει επίσημο παιχνίδι λόγω του τραυματισμού του, οδήγησε τη Νέα Σαλαμίνα ουσιαστικά την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον 20χρονο Καλογήρου με μια πιο έμπειρη λύση στην άμυνα όπως είναι η περίπτωση Ζαχαρία Άδωνη.

**Η επίσημη ενημέρωση από πλευράς ερυθρολεύκων αναφέρει ότι η κίνηση αυτή δεν σημαίνει ότι νεαρός δεν υπολογιζόταν, αλλά αντιθέτως,  δόθηκε για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Μετά την γνωστοποίηση ότι ο Άδωνη είναι διαθέσιμος, η τεχνική ηγεσία άναψε άμεσα το πράσινο φως αφού ξεκάθαρα δεν ήθελε να ξεμείνει από επιλογές.  Έτσι, ο ερχομός του με μικρό ρίσκο μπορούσε να προσφέρει ως εντεκαδάτη επιλογή και την ίδια στιγμή να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες παρατηρήθηκαν στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

**Σημαντικό ρόλο στην επιλογή αυτή έπαιξε, επίσης, ότι έγινε ουσιαστικά ανταλλαγή, με τον Εθνικό αφού ήθελε μια λύση γηγενούς ποδοσφαιριστή που δεν θα επιβάρυνε τις θέσεις κοινοτικών-ξένων. 

Στο σενάριο που ο Ντάτοκοβιτς δεν κριθεί έτοιμος για να μπει άμεσα στα βαθιά, δεν αποκλείεται ο Άδωνη να πάρει φανέλα βασικού την ερχόμενη αγωνιστική κόντρα στην ΕΝΠ καταγράφοντας έτσι την πρώτη του συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα. 

Παναγιώτης Χριστοφή