ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΝΟ
«Η Κύπρος διαθέτει τις απαραίτητες εμπειρίες, στον τομέα της διοργάνωσης Παγκόσμιων αγώνων και προσδοκούμε ότι θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις, για τη διεξαγωγή ενός αγώνα υψηλού επιπέδου. Ευελπιστούμε επίσης να σας προσφέρουμε τη δοκιμασμένη Κυπριακή φιλοξενία, η οποία θα κάνει τη διαμονή σας στο νησί μας, ευχάριστη και αξέχαστη».
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Λένος Κυριάκου στη χθεσινή δημοσιογραφική Διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Cosmopolis Multi Venue, στον Κόρνο, ενόψει της έναρξης των 47ων Παγκόσμιων Αγώνων Σκοποβολής Σπόρτιγκ 2025.
Ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ ευχαρίστησε όλες τις Κυβερνητικές Υπηρεσίες, για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη τους, στη διοργάνωση των 47ων Παγκόσμιων Αγώνων Σπόρτιγκ, το Δημοτικό Διαμέρισμα Κόρνου για τη φιλοξενία της διοργάνωσης και τους χορηγούς.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΦΙΤΑΣΚ, Ζιάν Φρανσουά Παλίγκας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της ΦΙΤΑΣΚ προς την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου και επισήμανε ότι όλοι αναμένουν τη διεξαγωγή ενός αγώνα υψηλού επιπέδου, καθώς στους 47ους Παγκόσμιους αγώνες συμμετέχει η αφρόκρεμα της Παγκόσμιας Σκοποβολής Σπόρτιγκ.
Το μέλος του Δ.Σ της ΣΚΟΚ και μέλος του Δ.Σ της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΦΙΤΑΣΚ, Λούκας Χάματσος, επισήμανε ότι η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό αγώνα υψηλού επιπέδου. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του, καθώς 200 περίπου σκοπευτές από τους 670 που συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι Κύπριοι.
Ακολούθησε στον ίδιο χώρο η Τελετή Έναρξης, στην οποία έδωσαν το παρόν τους ο υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο Αντιδήμαρχος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κόρνου Σταύρος Ευαγόρου, ο Πρόεδρος και στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΦΙΤΑΣΚ, ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Ζήνωνας Αποστόλου, ο Ανώτερος Λειτουργός του ΚΟΑ Κώστας Σολωμού και ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Γενικός Γραμματέας και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης και Ευθύμιος Πολυδώρου, εκπρόσωποι κομμάτων και στελέχη Κυβερνητικών Υπηρεσιών.
Η Τελετή Έναρξης άρχισε με παρέλαση των αθλητών, των 39 χωρών, οι οποίες συμμετέχουν στη διοργάνωση.
Την έναρξη των αγώνων κήρυξαν ο Πρόεδρος της ΦΙΤΑΣΚ Ζιάν Φρανσουά Παλίγκας, ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ Λένος Κυριάκου και το Μέλος του Δ.Σ της ΣΚΟΚ και Μέλος του Δ.Σ της ΦΙΤΑΣΚ Λουκάς Χάματσος.
Στους 47ους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής ΦΙΤΑΣΚ Σπόρτιγκ, συμμετέχουν 670 σκοπευτές και Σκοπεύτριες από 39 χώρες. Οι αγώνες άρχισαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιουλίου.