Διεθνείς επιτυχίες ΚΟΓ 2022

Διεθνείς επιτυχίες ΚΟΓ 2022

Η Γυμναστική έχει πετύχει διεθνώς μέσα στο 2022 αμέτρητες επιτυχίες που έκαναν την Κύπρο περήφανη. Η αγωνιστική περίοδος υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική με αφθονία μεταλλίων και ιστορικές επιδόσεις. Ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα για διεκδίκηση πρόκρισης 2-3 αθλητών μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 και τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

Γίνε τώρα συνδρομητής σε ένα από τα αθλητικά πακέτα της Cablenet, για να απολαμβάνεις όλη τη δράση

Κοινοπολιτειακοί αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό για την ενόργανη γυμναστική ανδρών: Είναι ιστορική η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου/ 3η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες στο Μπέρμιγχαμ από την εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής ανδρών της Κύπρου. Την ομάδα αποτελούσαν οι Μάριος Γεωργίου, Ηλίας Γεωργίου, Σωκράτης Πηλακούρης, Γεώργιος Άγγονας και Μιχάλης Χαρή.

Μάριος Γεωργίου: Το 2022 ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό για τον Μάριο Γεωργίου με ρεκόρ καριέρας του το χρυσό μετάλλιο/ 1η θέση στο Μονόζυγο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο της Γερμανίας, καθώς και ρεκόρ σε αριθμό μεταλλίων που κατέκτησε σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (5 χρυσά/ 5 χάλκινα). Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο/ 1η θέση στο Μονόζυγο στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας, μαζί με χάλκινο μετάλλιο/ 3η θέση στο Σύνθετο Ατομικό. Στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ, Αγγλίας κατέκτησε τέσσερα (4) χάλκινα μετάλλια/ 3η θέση στο Σύνθετο Ατομικό, στο Δίζυγο, στο Μονόζυγο και στο Σύνθετο Ομαδικό. Στο FIG Παγκόσμιο Κύπελλο της Βάρνας στη Βουλγαρία κατέκτησε επίσης τρία (3) χρυσά μετάλλια/ 1η θέση στο Πλάγιο Ίππο, Δίζυγο και Μονόζυγο. 

Ηλίας Γεωργίου: Το 2022 έκλεισε με μια τεράστια επιτυχία/ ρεκόρ καριέρας για τον Ηλία Γεωργίου, την 6η θέση στον τελικό του Μονόζυγου στο FIG Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λίβερπουλ. Προηγήθηκαν, η κατάκτηση χρυσού μεταλλίου/ 1η θέση στο Μονόζυγο, και χάλκινο μετάλλιο/ 3η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ. Επίσης στο FIG Challenge Cup του Παρισιού κατέκτησε αργυρό μετάλλιο/ 2η θέση και στο FIG Παγκόσμιο Κύπελλο του Καϊρου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο/ 3η θέση στο Δίζυγο.

Σωκράτης Πηλακούρης: Tο 2022 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο για τον Σωκράτη Πηλακούρη, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή σε FIG Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λίβερπουλ Αγγλίας, στα προκριματικά κατέλαβε την 9η θέση στους Κρίκους, χάνοντας μόλις μια θέση την πρόκριση στον τελικό (ήταν 1ος αναπληρωματικός). Στους Κοινοπολιτειακούς Aγώνες στο Μπέρμιγχαμ πέτυχε την έκπληξη αφού κατέκτησε αργυρό μετάλλιο/ 2η θέση στους κρίκους, καθώς και χάλκινο μετάλλιο/ 3η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό. 

Γεώργιος Άγγονας: Κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο καριέρας σε διεθνές επίπεδο, χάλκινο μετάλλιο/ 3η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στους Κοινοπολιτειακούς Aγώνες στο Μπέρμιγχαμ.

Μιχάλης Χαρή: Κατέκτησε ακόμα ένα μετάλλιο (το δεύτερο του) σε διεθνές επίπεδο, χάλκινο μετάλλιο/ 3η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ. 

Άννα Σοκόλοβα: Κατέκτησε τα τρία (3) πρώτα της μετάλλια καριέρας σε διεθνές επίπεδο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ, 2 αργυρά μετάλλια/ 2η θέση στο Σύνθετο Ατομικό και στο Στεφάνι και χάλκινο μετάλλιο/ 3η θέση στις Κορίνες. 

ΚΟΓ 
Νοε 2022