Εντυπωσίασε η τελετή έναρξης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Φρενάρους.
Ήταν μια τελετή που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές που βλέπουμε στο εξωτερικό και μάλιστα έχοντας έντονο την κυπριακή παράδοση.
Για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Διεθνές Τουρνουά Τοξοβολίας και Παρά Τοξοβολίας Aphrodite Mediterranean Cup , το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί για τα καλά στις τάξεις των ανθρώπων του αθλήματος σε Κύπρο και εξωτερικό.
Φέτος οι αγώνες με 100 και πλέον συμμετοχές από αθλητές δέκα χώρων πραγματοποιούνται στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του διαμερίσματος Φρενάρου του νεοσύστατου Δήμου Παραλιμνίου Δερύνειας. Οι αποστολές διαμένουν στην τουριστική περιοχή Περνέρα και συγκεκριμένα στα ξενοδοχεία Pernera και Captain Pier.
Το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός εκτός από ότι διαφημίζει την Κύπρο μας στο εξωτερικό ενισχύει παράλληλα και το τουριστικό προϊόν του τόπου μας κάτι που εν καιρό κρίσης στη Μέση Ανατολή η Κύπρος μας το έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, Μέσα Μεταφοράς θα παρατείνουν λίγο ακόμη την τουριστική τους περίοδο λόγω των Διεθνών Αγώνων Τοξοβολίας.
Σημειώνεται παράλληλα ότι για ακόμη μια φορά η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας καταφέρνει να συγκεντρώσει δεκάδες εθελοντές από όλη την Κύπρο αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Όλοι οι εθελοντές φέρουν όπως ανακοινώθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φανέλες και μάλιστα σε διάφορους χρωματισμούς αναλόγως της εθελοντικής κατηγορίας στην οποία έχουν εγγραφεί.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Ανδρέας Θεοφυλάκτου σε δηλώσεις του τόνισε ότι "στα οκτώ χρόνια προεδρίας μου μαζί με τους συνεργάτες μου διοργανώνουμε οκτώ φορές Διεθνείς Αγώνες κόντρα σε πανδημίες, πολέμους και φυσικά στους γνωστούς επικριτές του καναπέ που με όπλο την κακεντρέχεια και τον φθόνο δυστυχώς προσπαθούν να σταματήσουν ότι ωραίο γίνεται σε τούτο τον τόπο όπως γίνεται άλλωστε συνήθως τα τελευταία χρόνια σε μια ανθρωποφάγα κοινωνία όπως η Κύπρος μας. Ο αθλητισμός "τόνισε "είναι πολιτισμός και εξάλλου ο καθένας κρίνεται πλέον από τα έργα του".
Τέλος, τους αγώνες, καθώς και την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους όλη η αθλητική ηγεσία του τόπου όπως πρόεδροι, αντιπρόεδροι και μέλη του ΚΟΑ, ΚΟΕ, ΚΕΠΕ, καθώς και Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και Τοπικοί φορείς όπως ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Γιώργος Νικολέτος, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου και ο Περιφερειάρχης Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος.
Τους Αγώνες ενισχύουν με την παρουσία τους το Δημοτικό Συμβούλιο Φρέναρους και ο αντιδήμαρχος Κώστας Μιχαήλ, στελέχη του Αθλητικού Σωματείου Σωματείο Φρέναρος 2000, η μπάντα του Φωτειακοό και μικροί εθελοντές της Ολυμπίας αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει!!!
Δείτε τις φωτογραφίες στο γκάλερι: